Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 11 29

Kviečia rinkti iškiliausius vilniečius

Vilniui ir vilniečiams Šv. Kristoforas turi ypatingą reikšmę – šventasis pavaizduotas sostinės herbe, o nuo 1998 metų nusipelnę įvairiose srityse miestui vilniečiai kasmet apdovanojami Šv. Kristoforo statulėlėmis. Šie apdovanojimai per Lietuvos sostinės gimtadienį įteikiami tiems, kurie savo darbus ir idėjas skiria Vilniui, garsina miesto vardą Lietuvoje ir visame pasaulyje. 
Kun. Toliatui įteikaima Šv. Kristoforo statulėlė
Kun. Toliatui įteikaima Šv. Kristoforo statulėlė / Org.

Kunigui Algirdui Toliatui Šv. Kristoforo statulėlė 2019 metų pradžioje buvo įteikta už bendruomenės telkimą. Jo pastangomis unikali savo istorine verte Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčia Savičiaus g. tapo atvira visuomenei. Joje nuolat vyksta mišios, kultūriniai, edukaciniai renginiai, parodos, koncertai. Bažnyčia mėgstama tikinčiųjų ir atvira visuomenei. „Šv. Kristoforo apdovanojimas man – tai įpareigojimas ir kvietimas tęsti darbus atiduodant dar daugiau jėgų. Tai ne mano įvertinimas, o bendruomenės, kuri atlieka didžiulę misiją telkiant žmones“, – sakė kunigas A.Toliatas.

Tai ne mano įvertinimas, o bendruomenės, kuri atlieka didžiulę misiją telkiant žmones.

Karoliniškėse gimęs Algirdas pripažino, kad Vilnius jam brangiausias miestas: „Kelerius metus teko gyventi Prancūzijoje, Italijoje. Nuostabūs miestai, kultūra, graži gamta, bet būtent ten supratau, ką reiškia Lietuva, šeima. Vilnius man – tai namai, kuriuose gera, net jei jie nesutvarkyti ar kai lyja, sninga, siaučia šiauriniai vėjai. Man čia viskas miela – net ir barniai, nepasitenkinimas, taip pat besikeičiantys metų laikai, kai miestas tampa vis kitoks, tačiau savaip gražus ir artimas.“

Kam atiteks šių metų Šv. Kristoforo statulėlės

Visus kandidatus apdovanoti Šv. Kristoforo statulėlėms siūlo patys vilniečiai – aktyvūs miesto gyventojai, įvairios organizacijos, bendruomenės. Algirdas taip pat turi pasiūlymų. „Esu gan jaunas ir nelabai dar ką nuveikęs, palyginus su tais, kurie per gyvenimą daug savęs atidavė žmonėms. Pažįstu ne vieną menininką, kūrėją, kuris vertas tos statulėlės, asocijuojasi su Šv. Kristoforu ar Vilniaus miestu. Juk jeigu tam žmogui ir nebus įteikta nominacija, bet jau prieš Kalėdas smagu, kad pagalvojome apie to vertus. Pagaliau ar nevertėtų tokiam žmogui nusiųsti padėkos ir pripažinimo – tu mano akyse esi vertas Šv. Kristoforo, ačiū, kad myli savo miestą“, – pripažino kunigas.

Visus kandidatus apdovanoti Šv. Kristoforo statulėlėms siūlo patys vilniečiai.

Vilniaus savivaldybė kviečia į rinkimus vilniečius, įvairias bendruomenes ir organizacijas. Siūlant kandidatą, prašoma paminėti reikšmingus jo nuopelnus per 2019 metus Vilniaus miestui ir miestiečiams, taip pat trumpai ir konkrečiai pristatyti patį kandidatą, nurodyti nominaciją ir objektyviai įvardyti, kodėl būtent šis kandidatas yra vertas Šv. Kristoforo statulėlės.

Bronzinėmis Šv. Kristoforo statulėlėmis, sukurtomis žymaus skulptoriaus Eriko Daugulio, apdovanojama už nuopelnus Vilniaus miestui įvairiose veiklos srityse: švietimo, kultūros, teisėsaugos, medicinos, mokslo, sporto, verslo ir kt. Gali būti apdovanojami fiziniai asmenys (vilniečiai ir užsieniečiai), taip pat įstaigos bei organizacijos. Apdovanojimai neturi griežto statuso. Nominacijų pavadinimus ir skaičių gali keisti apdovanojimo komitetas, į kurį kviečiami mokslo, kultūros, verslo, medicinos, sporto, žiniasklaidos ir miesto savivaldybės atstovai. Tačiau kasmet apdovanojama ne daugiau kaip 10 asmenų.

Daugiau informacijos - čia

Medžiaga parengta pagal Vilniaus miesto savivaldybės administracijos užsakymą. Turinys apmokėtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius