-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 12 30

L.Graužinienė: ministrė ne viena nusprendė vykdyti 5 mln. litų kainavusį projektą

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė „darbietė“ Algimanta Pabedinskienė ne viena nusprendė, kad reikia vykdyti 5 mln. litų kainavusį Lietuvos socialinio modelio sukūrimo projektą. Tam pritarė ir Vyriausybė, teigia Seimo pirmininkė bei Darbo partijos vadovė Loreta Graužinienė.
Loreta Graužinienė
Loreta Graužinienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Mes (Darbo partijos valdyba – BNS) tikrai nepalaikėme ministrės ir sakėme, kad nebus apčiuopiamos naudos iš viso šito projekto, į kurį investuojami pinigai. Tačiau ministrė pristatė jį Vyriausybei, pristatė kitose institucijose, ir jie rado sutarimą, kad vis tiek reikia vykdyti tą projektą. Vis dėlto čia ne vienos ministrės sprendimas“, – antradienį TV3 Žinioms sakė parlamento vadovė.

Ji tvirtino, kad sumanymas užsakyti mokslininkams parengti Lietuvos socialinį modelį kilo dar buvusiai centro dešinės Vyriausybei. Jį esą kuravo buvęs socialinės apsaugos ir darbo viceministras Audrius Bitinas.

Vis dėlto čia ne vienos ministrės sprendimas

„Mes buvo paprašę pačioje pradžioje, kada buvo projektas, tas projektas buvo numatytas dar praėjusios Vyriausybės, išeidamas viceministras Bitinas jį kuravo, ministrės paprašėme pristatyti studiją ir Darbo partijos valdybai buvo pristatyta. (...) Mes tikrai nepalaikėme“, – sakė L.Graužinienė.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos užsakymu mokslininkų grupė parengė naują socialinio modelio viziją. Žiniasklaidoje skelbta, kad už ją sumokėta 5 mln. litų. Be kita ko, studijoje kalbama apie naujus mokesčius ir esamų kėlimą.

Šį projektą pristačius Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitete premjeras Algirdas Butkevičius pareiškė, kad šie pasiūlymai jam kaip perkūnas iš giedro dangaus. Jis garantavo, kad Vyriausybė neplanuoja pertvarkyti mokesčių ir socialinės paramos sistemos. Anot jo, Seimo komitete pateikta informacija nebuvo derinta su Finansų ministerija.

Komitetui pristatytas Lietuvos socialinio modelio sukūrimo projektas apima užimtumą, darbo santykių reglamentavimą ir socialinio draudimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius