Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 13

L.Graužinienei kyla klausimų dėl T.Žilinsko kandidatūros į vidaus reikalų ministrus

Seimo pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė sako, kad viešojoje erdvėje pasirodžiusi informacija apie kandidato į vidaus reikalų ministrus Tomo Žilinsko ryšius su buvusiu vidaus reikalų ministru Raimundu Palaičiu kelia klausimų.
Loreta Graužinienė
Loreta Graužinienė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Seimo vadovė pabrėžė, jog šią kandidatūrą prezidentei Daliai Grybauskaitei pateikęs premjeras Algirdas Butkevičius prisiėmė asmeninę atsakomybę dėl pasirinkimo.

„Lauksime prezidentės sprendimo. Tik iš viešoje erdvėje pasirodžiusios informacijos matome, kad tai žmogus turbūt dar susijęs su buvusio ministro R.Palaičio komanda. Tai jei taip yra iš tiesų, tai kelia tam tikrų klausimų. Ir kelia klausimų, kodėl ministras pirmininkas taip gina šią kandidatūrą“, – Žinių radijui trečiadienį sakė L.Graužinienė.

Ji nesiėmė svarstyti, koks gali būti šalies vadovės sprendimas dėl T.Žilinsko, tačiau pridūrė: „Jei tai būtų mano sprendimas, aš turbūt žinau, kokį sprendimą priimčiau“.

Premjeras Algirdas Butkevičius antradienį pateikė prezidentei šiuo metu Vidaus reikalų ministerijos Viešojo saugumo politikos departamento direktoriaus pareigas einančio T.Žilinsko kandidatūrą į vidaus reikalų ministrus. T.Žilinskas turėtų pakeisti ministro pareigose Saulių Skvernelį, kuris atleidžiamas po to, kai paskelbė Seimo rinkimuose dalyvausiąs su neparlamentine Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

Prezidentė savo sprendimą žada priimti trečiadienį po susitikimo su T.Žilinsku.

T.Žilinsko kandidatūrą premjerui pateikė partija „Tvarka ir teisingumas“, kuri pagal valdančiosios koalicijos susitarimą turi teisę deleguoti savo kandidatą į Vidaus reikalų ministeriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius