Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 09

Labdaros fondas ragina individualizuoti neįgaliems vaikams teikiamas paslaugas

Negalią turinčiais vaikais besirūpinantis fondas ragina Vyriausybę individualizuoti teikiamas paslaugas ir kritikuoja šiuo metu siūlomą modelį dėl specialiųjų poreikių vertinimo bei tenkinimo.
„Algojimo“ akcija ir spaudos konferencija
„Algojimo“ akcija ir spaudos konferencija / „Algojimo“ nuotr.
Temos: 1 Neįgalumas

Labdaros ir paramos fondo „Algojimas“ steigėja ir vadovė Aušra Stančikienė sako, kad nustačius vaikui diagnozę ir skyrus negalią, šiuo metu paslaugos skiriamos ir apmokamos ne vaikui, o jo turimai diagnozei, „todėl šie vaikai lieka nematomi“.

Siekdamas išreikšti nepritarimą tokiai situacijai, fondas trečiadienį prie Vyriausybės surengė akciją, per kurią Vinco Kudirkos aikštę užpildė kėdėmis su kortelėmis su vaikų diagnozėmis.

A.Stančikienė paragino kiekvieno vaiko situacijai skirti atvejo vadybininką.

„Siūlome pereiti nuo kiekybinio prie kokybinio rezultatų vertinimo ir atskaitingo bei koordinuoto tikslinio finansavimo panaudojimo“, – rašoma fondo kreipimesi į valdžios institucijas.

Anot fondo, dabar kiekvienam vaikui su negalia valstybė skiria iki 4 tūkst. eurų per mėnesį, tačiau vaiką ir jo šeimą pasiekia tik iki 500 eurų.

Į spaudos konferenciją Vilniuje susirinkusios neįgalių vaikų mamos teigė, kad susiduria su įvairiomis problemomis – nuo prasto paslaugų prieinamumo ir nepakankamo informavimo.

„Aš neturėjau pakankamai informacijos apie tai, kas priklauso mano neįgaliam vaikui. Kol mes gulėjome ligoninėje, socialinis darbuotojas turėjo padėti susitvarkyti šiais klausimais, nes tuo metu aš meldžiau, kad mano vaikas liktų gyvas“, – sakė Irina Černiukė, auginantį metukų paralyžiuotą vaiką.

Pasak jos, darželiai nenori priimti neįgalaus vaiko, nes darbuotojai nėra kompetetingi darbui su jais.

Septynerių autistą auginanti Daina Šiekštelytė-Valkerienė sakė, kad niekas nesuteikia informacijos apie tokiems vaikams priklausančias išmokas ir galimą valstybės pagalbą.

„Aš, kaip mama, atsisakiau darbo, karjeros ir esu savo vaiko asistentė, nors galėčiau dirbti“, – sakė D.Šiekštelytė-Valkerienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius