Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 11 24

Pirmas iš nuteistųjų prisistatęs bausmės atlikti V.Gapšys tikisi netrukus vėl grįžti į laisvę

„MG Baltic“ byloje nuteistas Darbo partijos atstovas, parlamentaras Vytautas Gapšys penktadienį pirmas pasirodė policijoje ir netrukus bus vežamas į įkalinimo įstaigą. Prieš 15 val. Klaipėdoje į policiją prisistatė ir buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis. Iki 16 val. Vilniuje pareigūnai laukia ir buvusio koncerno viceprezidento Raimondo Kurlianskio.
Vytauto Gapšio spaudos konferencija
Vytauto Gapšio spaudos konferencija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
VIDEO: „MG Baltic” byla: kodėl skiriasi teismų sprendimai? Paaiškina redaktorius

„Policija yra priėmusi sprendimą kreiptis, susisiekti su minėtais trimis asmenimis ir pasiūlyti jiems patiems atvykti atitinkamai į Klaipėdos apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą ir į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą dar šiandien. Šitas atvykimo procesas jau vyksta“, – 15min sakė policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

„Jiems yra nustatytos valandos ir tai yra iki šios dienos darbo pabaigos. Iki 16 valandos“, – teigė Lietuvos policijos vadovas.

VIDEO: Prokuroras Justas Laucius apie „MG Baltic“ bylą: „Pirmos instancijos teismas bylą išnagrinėjo iš esmės neteisingai“

Jo teigimu, po to policija visą trijulę pristatys į įkalinimo įstaigas – V.Gapšys ir E.Masiulis keliaus į Kauno kalėjimą, o R.Kurlianskis – į kitą kalėjimą, greičiausiai Pravieniškes.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Renatas Požėla
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Renatas Požėla

V.Gapšys tikisi už grotų neužsibūti

Pirmas į į Vilniaus apskrities Vyriausiąjį policijos komisariatą dėl bausmės vykdymo atvyko V.Gapšys. Politikas tikisi, kad kalėjime jis neužsibus, o jo kasacinis skundas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui bus greitai išnagrinėtas.

Skundą jis spėjo išsiųsti prieš atvykdamas į policiją. „Skundas jau atiduotas“, – BNS sakė parlamentaras.

Jis prašo palikti pirmos instancijos teismo nuosprendį, kuriuo buvo išteisintas kaip nepadaręs nusikaltimo, ir atidėti Lietuvos apeliacinio teismo skirtos bausmės vykdymą, kol byla bus išnagrinėta LAT.

LAT patvirtino penktadienį gavęs pirmąjį kasacinį skundą „MG Baltic“ byloje.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Vytauto Gapšio spaudos konferencija
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Vytauto Gapšio spaudos konferencija

Penktadienį prieš antrą valandą dienos į komisariatą su lagaminu atvykęs V.Gapšys žurnalistams sakė besitikintis, jog bent kol kas už grotų ilgai neužtruks.

VIDEO: R.Kurlianskis po apkaltinamojo nuosprendžio sako, kad tai – ne pabaiga

„Būtiniausius daiktus (pasiėmiau – BNS), natūralu, tikiuosi, kad ilgai neužtruks Aukščiausiajame Teisme ir išnagrinės šiandien pateiktą kasacinį skundą su prašymu stabdyti bausmės vykdymą“, – žurnalistams sakė V.Gapšys.

Jis teigė, jog daiktus susidėti padėjo žmona. Parlamentaras sakė pasiėmęs rūbų, šlepetes, gertuvę.

V.Gapšys teigė tikėjęsis, kad bus sulaukta AT atsakymo į prašymus sustabdyti bausmės vykdymą, bet jo viltys neišsipildė – policija pareikalavo prisistatyti penktadienį.

„Matosi, kad institucijos šįkart dirba neįprastai greitai savo darbą, bent jau tikiuosi, kad įprastai greitai atliks ir kitos institucijos, kurios nagrinės skundą“, – sakė V.Gapšys.

V. Gapšys teigė, jog pareigūnai jam liepė į policijos komisariatą prisistatyti penktadienį, tik pavyko susitarti, kad terminą iš pirmos nukeltų į antrą valandą, kad spėtų pateikti skundą.

„Nežinau tų dalykų, manau, kad man jie (pareigūnai – BNS) paaiškins, ir toliau lauksim kasacinio teismo sprendimo dėl kasacinio skundo priėmimo ir sprendimo dėl bausmės vykdymo atidėjimo“, – parlamentaras teigė neįsivaizduojantis, kur jis vyks toliau iš policijos komisariato.

„Kur duos lovą, ten nakvosiu, tikiuosi, ant žemės nereikės“, – sakė V.Gapšys.

Klausiamas, ką susidėjo į laisvės atėmimo vietą, politikas teigė, kad lagaminą sukrovė žmona, jame tikriausiai bus būtiniausi daiktai, su savimi turėjo ekonomisto Brado DeLongo knygą „Slouching Towards Utopia“ (Svirduliuojant į utopiją - liet.).

Jis dar tikėjosi, kad pareigūnai nurodys, į kurią laisvės atėmimo vietą jis turi atvykti atlikti bausmės, ir jis galės tai padaryti pirmadienį.

„Tikėjausi, kad sulauks sprendimo iš LAT ir nedarys viso šito, bet sakiau, kad gali būti ir šou elementų, ne aukščiausiam lygyje pasiruošė tai padaryti, bet šiandien pakankamai griežtai pareikalavo, kad padaryčiau šiandien. Jeigu mane išleis šiandien ir leis atvykti pirmadienį, ką veikt su vaikais, ir atvyksiu pirmadienį“, – kalbėjo V.Gapšys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius