Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 08

„Laisvė ir teisingumas“ ragina gerinti sąlygas smulkiajam verslui

Būsimos partijos „Laisvė ir teisingumas“ lyderiai dėl koronaviruso krizės ragina didinti pagalbą smulkiam ir vidutiniam verslui.
Artūras Zuokas, Remigijus Žemaitaitis, Artūras Paulauskas
Artūras Zuokas, Remigijus Žemaitaitis, Artūras Paulauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Seimo narys Remigijus Žemaitaitis, buvęs sostinės meras Artūras Zuokas ir buvęs Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas siūlo „antikoronines piliules Lietuvos ekonomikai“, tarp kurių – mažinti paskolų naštą skolininkams, lengvinti nuomos sąlygas, didinti išmokas individualiai dirbantiems.

„Puikiai žinome, kad tokiais momentais, kada vyksta įvairios krizės, laimi stiprieji – tai yra pats geriausias laikas turintiems pinigų šiandien pigiai apsipirkti. Bet apsipirkimas vyks vidurinės klasės ir tų, kurie turi ženkliai mažesnes galimybes, sąskaita. Kad to nebūtų, valstybė turi imtis tam tikrų priemonių“, – trečiadienį spaudos konferencijoje kalbėjo A.Zuokas.

Iniciatoriai siūlo Seime priimti laikinų įstatymų paketą, reglamentuojantį bankų, nekilnojamojo turto (NT) savininkų ir nuomininkų, nukentėjusių nuo karantino, santykius bei pasirašyti sutartis, kurios galiotų pusę metų – iki spalio 31 dienos.

Kaip galimą alternatyvą jie nurodo nacionalinį susitarimą, pagal kurį visi fiziniai ir juridiniai asmenys, turintys paskolas, pusę metų būtų atleidžiami nuo jų grąžinimo.

„Antras svarbiausias dalykas (...), kad tris mėnesius palūkanos būtų apmokamos ne paties skolininko, o būtent valstybės, tai yra, per „Invegą“ ir atsiskaitytų su kredito įstaiga ne pats žmogus, juridinis asmuo, o tiesiogiai atsiskaitytų valstybė, pasinaudojant „Invega“, – aiškino R.Žemaitaitis

A.Zuoko vadovaujama Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) ir A.Paulausko judėjimas „Pirmyn, Lietuva“ šiuo metu Seime neturi atstovų. „Tvarka ir teisingumas“ savo frakciją parlamente prarado, kai iš jos pasitraukė dauguma Seimo narių.

Praėjusių metų lapkričio 26 dieną partija „Tvarka ir teisingumas“, Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) ir „Pirmyn, Lietuva“ pasirašė susitarimą dėl bendradarbiavimo per Seimo rinkimus. Gegužę jos planuoja įsteigti naują partiją „Laisvė ir teisingumas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius