Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 08

Laisvės partijos frakcija ragina Vyriausybę atverti parduotuves, muziejus, lauko kavines

Laisvės partijos frakcija Seime ragina Vyriausybę švelninti karantino sąlygas, sudarant galimybę dirbti visoms parduotuvėms, muziejams, lauko kavinėms.
Klaipėdos valdžia sukūrė mechanizmą, kaip padėti nuo COVID-19 nukentėjusiam verslui.
Karantinas / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Kaip BNS po posėdžio pirmadienį sakė frakcijos seniūnė Ieva Pakarklytė, vasarį įvesti atlaisvinimai nesukėlė naujų COVID-19 atvejų šuolio, todėl galima karantiną švelninti toliau.

„Galima svarstyti tokius palengvinimus: leisti veikti visoms parduotuvėms, ar didelėms, ar mažoms, taikant žmonių skaičiaus ribojimą. Taip pat kultūros įstaigos, muziejai, galerijos yra dėkingi srautų kontroliavimo prasme, nes yra ir bilietai, ir patekimas valdomas, ir didelės erdvės“, – kalbėjo parlamentarė.

„Artėja pavasaris, artėja laikas, kai lauke vis daugiau bus galima leisti laiko, tai lauko kavinių klausimas kuo toliau, tuo labiau bus aktualesnis“, – pridūrė ji.

I.Pakarklytės teigimu, taip pat turėtų būti leistas daugiau nei dviejų namų ūkių bendravimas ne tik lauke, svarstomi judėjimo tarp savivaldybių atlaisvinimai.

Vyriausybė vasarį patvirtino karantino atlaisvinimo planą, kuriame konkretūs atlaisvinimai yra susieti su epidemiologine situacija. Pavyzdžiui, muziejų, galerijų veiklą atnaujinti ketinama, kai per pastarąsias 14 dienų 100 tūkst. gyventojų teks 100–150 naujų atvejų, o teigiamų testų dalis bus mažesnė nei 4 procentai.

„Planai gali ir keičiami būti, tai nėra akmenyje iškaltos taisyklės. (...) Čia yra mūsų frakcijos pozicija, kad šitie klausimai būtų svarstomi ir kad mes toliau mokytumėmės gyventi kartu su tuo virusu sugrįždami vis labiau į normalų gyvenimą“, – kalbėjo Seimo narė.

Laisvės partijos frakcijos seniūnė sakė, kad šiuo metu „turime didesnį priemonių arsenalą“ – vakcinas, užtektinai apsauginių priemonių, pilnai paskiepytus medikus.

I.Pakarklytė pabrėžė, kad Lietuvoje jau beveik metus galioja vienokie ar kitokie suvaržymai, o tai atsiliepia ir psichologinei sveikatai.

Antrojo karantino ribojimai šalyje įvesti nuo lapkričio, vėliau jie griežtinti, o gruodžio viduryje įvesta judėjimo kontrolė tarp savivaldybių.

Vasario pabaigoje Vyriausybė pratęsė karantiną iki kovo pabaigos, o judėjimo tarp savivaldybių kontrolę – iki kovo vidurio, išskyrus žiedines savivaldybės.

Kiek anksčiau vasarį su tam tikrais apribojimais leista dirbti kirpykloms, grožio salonams ir ne maisto prekių parduotuvėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius