Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 08 18

Lankomiausiu turistiniu objektu pramintas rekordinis krovinys – pažiūrėti vyksta ir iš Latvijos

„Židikuose čia kaip atlaidai“, – juokėsi miestelio Mažeikių rajone seniūnė Skirmutė Flemingienė. Netikėtai šis miestelis šiaurės Lietuvoje tapo stotele rekordinio dydžio kroviniui, keliaujančiam į bendrovę „ORLEN Lietuva“, ilgiau nei planuota. Nuo ankstyvo ketvirtadienio ryto čia nusidriekė smalsuolių eilė ir seniūnės palyginimas su atlaidų švente – gana tikslus.

Iš Aleksandrijos Skuodo rajone išjudėjęs krovinys ketvirtadienio rytą pasiekė Židikus – miestelį Mažeikių rajone. Iš čia iki „ORLEN Lietuva“ naftos perdirbimo gamyklos likę apie 23 kilometrus.

Didžiulis krovinys pastatytas Židikų autobusų stotelėje, tad jį apžiūrėti galima jau nuo pagrindinės gatvės.

Ketvirtadienio popietę gatvės greta krovinio buvo pilnos automobilių.
Nepaisydami įkyraus lietaus žmonės ėjo prie pat krovinio, jį aptarinėjo garsiai, filmavo ir fotografavo.

VIDEO: Rekordinio dydžio krovinys kelioms dienoms įstrigo Židikuose

„ORLEN Lietuva“ atstovė Kristina Gendvilė atskleidė, kad žmonės pamėgo ir tam tikrus rekordinio dydžio krovinio fotografavimo būdus. „Fotografuojama tam tikromis pozomis lyg prie Eifelio ar Pizos bokštų – demonstruojama, kad krovinys tarsi prilaikomas arba telpa delne“, – pasakojo K.Gendvilė.

Tuo įsitikino ir Židikus aplankiusi 15min žurnalistė: iš tiesų stengiamasi įamžinti neregėtą sąstatą taip tarsi žmogus jį neštų savo delne arba prilaikytų, kad tik „nenuvirstų“.

Aiškėja, kad Židikai smalsuolių sulaukė jau trečiadienį – šeima iš Panevėžio vylėsi rasti krovinį būtent čia, nes taip skelbė oficiali „Istorinės kelionės“ svetainė. Apie tai, kad dėl tvyrančio karščio krovinys vėluos – jie nebuvo girdėję.

Aleksandrijos seniūnė Violeta Nikartienė pasakojo, kad, nepaisant to, jog teko 12 valandų pagyventi be elektros, vietiniams krovinio gabenimas buvo įvykis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius