Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 08 08

Latvija sukrėsta: negailestinga audra pražudė būrius gandrų

Latvijos pagalbos laukinei gamtai centras „Ežu Hospitalis“ pasidalijo nuotraukomis, kuriose – nuo gamtos stichijos nukentėję gandrai. Centro paskelbtos nuotraukos šokiruoja.
Temos: 3 Latvija Audra Gandras

„Širdį draskantys ir nemalonūs vaizdai! Kai gamta per vieną dieną iškrečia labai piktą pokštą... negailėdama absoliučiai nieko“, – skelbia organizacija išplatintame pranešime feisbuke, prie kurio pridėtos kelios nuotraukos.

Jos šokiruoja – nuotraukose užfiksuota pirmadienį Latviją siaubusios gamtos stichijos pražudyti gandrai.

„Nesuskaičiuojama daugybė gandrų nugaišo. Tie, kurie išgyveno – daugumai jų liko tik vienas sparnas. Kai kurie smarkiai sužeisti. Kiti apatiški ir kankinasi iš skausmo“, – apie per audrą žuvusius gandrus skelbia latviai.

„Ežu Hospitalis“ nurodo, kad šie vaizdai iš pirmos teritorijos, kurią jie apžiūrėjo, tačiau neabejojama, kad tokių vaizdų bus dar daugiau.

„Būtina padėti tiems, kurie liko gyvi – įvertinant jų sveikatos būklę ir nusprendžiant, kokie tolesni veiksmai būtų tinkamiausi kiekvienam paukščiui. Taip pat negalime tiesiog palikti negyvų jų gulėti lauke“, – sakoma pranešime ir kviečiama finansiškai prisidėti prie organizacijos veiklos.

„Padarysime viską, kad padėtume sužeistiems paukščiams, ir tikimės, kad paskutinis skrydis į dangų bus daug ramesnis tiems, kurie neišgyveno šios audros“, – žada „Ežu Hospitalis“.

Pirmadienį Latvijoje kilo viena stipriausių pastarųjų metų audrų – Madonoje vėjo gūsių greitis buvo iki 30 metrų per sekundę, o Duobelėje – iki 33 metrų per sekundę.

Žalą padarė ne tik stiprus vėjas, bet ir didelė kruša bei žaibai.

Latvijos greitosios medicinos pagalbos tarnyba (SNMP) pirmadienį suteikė pagalbą keliems nuo krušos nukentėjusiems asmenims.

Audra šalyje taip pat pareikalavo vieno žmogaus gyvybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius