Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 29

Lavoriškių užkardoje pasienyje su Baltarusija įrengta nauja vaizdo stebėjimo sistema

Šalia Baltarusijos, Lavoriškių užkardos ruože, įrengta nauja vaizdo stebėjimo sistema.
Lavoriškių pasienio kontrolės punktas
Lavoriškių pasienio kontrolės punktas / VSAT nuotr.

Anot Valstybės sienos apsaugos tarnybos, bendrovė „Fima“ 22 kilometrų ruože nutiesė sensorinį kabelį ir įrengė 300 vaizdo kamerų tinklą.

Taip pat buvo sukurta informacinė sistema, renkanti duomenis iš įrenginių ir generuojantis pranešimus stebėjimo poste dirbantiems pareigūnams.

Pasak Sienos kontrolės organizavimo valdybos Sienos stebėjimo skyriaus viršininko Vytauto Ulevičiaus, iki šiol šis ruožas buvo kontroliuojamas seisminiais jutikliais, todėl buvo norima modernesnės sistemos.

„Esame įsitikinę, kad tokia technologijų kombinacija padeda efektyviai fiksuoti valstybės sienos pažeidimus ir veikia kaip puiki prevencinė priemonė. Tai dar vienas apgalvotas sprendimas, padėsiantis ir toliau tinkamai užtikrinti Europos Sąjungos bei Šengeno erdvės išorės sienos apsaugą“, – pranešime cituojamas V.Ulevičius.

Anot pasieniečių, sensoriniam kabeliui arba vaizdo kamerai užfiksavus įvykį pasienyje, signalas bus automatiškai perduotas stebėjimo postui Lavoriškių užkardoje, o kamera pažeidimo vietos vaizdą pateiks kompiuterio ekrane.

Be kita ko, buvo įrengta duomenų perdavimo optiniais tinklais sistema ir nepertraukiamo elektros tiekimo infrastruktūra. Pasienio stebėjimo efektyvumą naktį užtikrins infraraudonųjų spindulių prožektoriai.

Iš viso šie atnaujinimai Lavoriškėse atsiėjo 826 tūkst. eurų.

Pagal bendrą projektą anksčiau atnaujintos ir Bardinų bei Viešvilės užkardų sienos stebėjimo sistemos. Projekto vertė siekė 3,34 mln. eurų, Europos Sąjungos lėšos sudarė 1,57 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius