Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2011 07 08

Legendiniam „Metropoliui“ – picerijos dalia

Smetoninio Kauno simboliu laikomas „Metropolis“ bus priverstas matuotis paprastesnį rūbą. Legendinio restorano patalpose vienu turtingiausių šalies žmonių laikomas Visvaldas Matijošaitis rengiasi atidaryti piceriją.
„Metropolis“ 10-čiai metų atiteko V.Matijošaičio verslo imperijai.
„Metropolis“ 10-čiai metų atiteko V.Matijošaičio verslo imperijai. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tarpukario laikais bei sovietmečiu prestižiniu laikinosios sostinės restoranu laikytas „Metropolis“ pastaruoju metu išgyveno ne pačius geriausius laikus. Per du nepriklausomybės dešimtmečius net šešis kartus nesėkmingai mėginta atgaivinti legendinį restoraną.

Planai – dešimčiai metų

Pastaruosius kelerius metus Laisvės alėjos fontano pašonėje esančios patalpos buvo užrakintos. Galiausiai jas 10-čiai metų išsinuomojo V.Matijošaičiui priklausanti bendrovė „Vičiūnų restoranų grupė“. Iki rugsėjo pradžios čia ketinama atidaryti prabangią 180 vietų piceriją „Charlie pizza“.

„Čia bus didelė investicija“, – patikino „Vičiūnų“ įmonių grupės valdybos pirmininkas V.Matijošaitis, užsiminęs, jog į piceriją bus investuota maždaug 1,5 mln. Lt.

Paklaustas, ar naujojoje picerijoje išliks bent dalis „Metropolio“ atributų, verslininkas pareiškė: „Ką rasime įdomaus, viską paliksime“.

Senus laikus primins lubos

Pasak „Vičiūnų restoranų grupės“ valdybos pirmininko Gedimino Balnio, rekonstruojant senąsias patalpas stengiamasi išlaikyti kuo daugiau autentiškų detalių.

„Kiekvienas iki mūsų dirbęs tų patalpų valdytojas pridėdavo kažką savo. Tarkime, restorano lubas radome užkaltas gipso plokštėmis. Mes jas nuardėme ir atidengėme autentiškus skliautus. Aukštos, kelių lygių lubos tikrai suteiks prabangos įspūdį. Taip pat ketiname lauke esantį užrašą „Metropolis“ palikti tokį, koks jis yra. Pastato sienas perdažysime, bet tik tam, kad viskas atrodytų švariai ir gražiai“, – tvirtino „Vičiūnų restoranų grupės“ vadovas.

Šiuo metu buvusio „Metropolio“ patalpose pluša statybininkai. Planuojama, jog „Charlie pizza“ durys bus atvertos iki rugsėjo 1-osios. Anot G.Balnio, pačiame Kauno centre esančių patalpų rekonstrukcija yra itin sudėtinga. „Sename pastate kažką pakeisti yra žymiai sudėtingiau ir brangiau, nei pastatyti nuo nulio. Čia ir vamzdynai pasenę, ir techniniai sprendimai labai sudėtingi. Nors iki rudens liko nedaug, mes esame gerokai pasistūmėję, tad manau, kad suspėsime“, – tikino pašnekovas.

Didžiulis Kauno žingsnis atgal

Audrys Karalius, architektas ir visuomenininkas:

„Kaunas tiesiog byra gabalais. Miesto savasties erozija baigia įveikti paskutines kolonas, paskutines atramas. „Metropolis“ į Lietuvos istoriją įėjo ne kaip valgymo vieta. Jis tapo svarbus tuo, jog čia rinkdavosi svarbiausi valstybės žmonės. Net tarybiniais laikais restoranas turėjo ypatingą aurą ir generavo prisiminimus. Tuo tarpu picerija vis tik yra valgyklos formatas. Tai rodo, kad tie žmonės, kurie ten viską keičia, nelabai supranta, su kuo turi reikalą. Apmaudu, jog tai daro vienas iš miestą valdančių turtuolių. Tai rodo, kaip jis supranta ir mato savo miestą. Kalbant apskritai, tai „Metropolio“ virtimas picerija yra labai liūdnas faktas ir didžiulis Kauno žingsnis atgal – nuo save gerbiančio miesto bažnytkaimio link. Kaunas tampa tarsi priemiesčiu, kuris pats nieko nekuria, nieko nevertina, o tik plaukia pasroviui“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius