Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 10 27

Leidimas tvarkyti dar 1995 metais sudegusį „Baltijos“ kino teatrą duotas, bet darbai vis dar nevyksta

Klaipėdiečiai laukia nesulaukia tos dienos, kad pagaliau atgimtų vienas iš pastatų vaiduoklių miesto centre 1995 metais sudegęs „Baltijos“ kino teatras. Statybos leidimas jį tvarkyti išduotas dar šiemet vasarą, bet kol kas niekas nejuda. Su pastato savininkais susisiekti nepavyksta.
Klaipėdos senamiesčio didžiausios žaizdos - apleisti pastatai.
Klaipėdos senamiesčio didžiausios žaizdos - apleisti pastatai. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Klaipėda

Per visus tuos metus jau ne kartą buvo žadama pradėti rekonstruoti „Baltijos“ kino teatrą. Pastato savininkė Šiaulių UAB „Fisanta“, kuriai pastatas priklauso apie dešimtmetį, netgi buvo baudžiama už pastato nepriežiūrą. Jos atstovai teisindavosi negalintys imtis darbų, nes nepavyksta rasti bendros pozicijos su Kultūros paveldo departamento Klaipėdos skyriumi. Ne paslaptis, kad buvo norima senąjį pastatą nugriauti ir jo vietoje statyti svečių namus.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Gediminas Pocius teigia, kad jokių kliūčių tvarkyti „Baltijos“ kino teatrą jau nebėra, nes leidimas rekonstruoti šį kino teatrą jau išduotas šiemet vasarą.

„Projektas visai neblogas, gražus, derės senamiestyje. Jį labai ilgai rengė Klaipėdos architektė Liuda Bartkienė“, – sakė G.Pocius.

Pasak jo, statybų leidimas buvo išduotas vos ne paskutinėmis minutėmis, nes jau ėjo į pabaigą šio projekto architektūrinių reikalavimų galiojimo laikas. Jie galioja 5 metus. „Jeigu nors šiek dar būtų buvę uždelsta, vėl viskas būtų užstrigę keleriems metams“, – teigė G.Pocius.

Savivaldybės atstovai netgi įtikinėjo „Fisantos“ prezidentę Reginą Radkevičienę, kad kuo greičiau teiktų prašymą statybų leidimui gauti. Net tokiu atveju, jeigu „Fisanta“ neplanuotų pati objekto tvarkyti, turint statybų leidimą ir projektą parduodant šis objektas rinkoje būtų kur kas patrauklesnis.

„Vakarų ekspresui“ nepavyko susisiekti nei su R.Radkevičiene, nei su architekte L.Bartkiene. Viena iš versijų – „Fisanta“ pati statybos darbų neatliks ir „Baltijos“ kino teatrą parduos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius