Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 29

Lengvinamos sąlygos laivybai vidaus vandenimis

Laivyba vidaus vandenimis nuo rudens taps paprastesnė – pakeistas Vidaus vandenų transporto kodeksas, kuris palengvina asmeninių ir pramoginių laivų registravimo bei techninės apžiūros sąlygas, taip pat užtikrina šių procesų skaidrumą, praneša Susisiekimo ministerija.
Vilniuje į Nerį nuleistas dar vienas laivas
Vilniuje į Nerį nuleistas dar vienas laivas / Sauliaus Paukštės nuotr.
Temos: 3 Ežeras Laivyba Upė

„Naujų kodekso nuostatų tikslas – sumažinti administracinę naštą tiek asmeninių, tiek pramoginių laivų savininkams. Keičiasi ir burinių jachtų techninių apžiūrų vykdymo tvarka, kuri taps paprastesnė ir skaidresnė“, – pranešime sakė laikinasis susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

Vidaus vandenų laivų registre bus neregistruojami sportiniai laivai ir šie pramoginiai laivai: vandens dviračiai, irklinės valtys, nepriklausomai nuo jų ilgio, burinės jachtos, kurių ilgis mažesnis kaip 6 metrai, valtys su pakabinamaisiais elektros varikliais, irkliniai turistiniai plaustai, kurių keliamoji galia ne didesnė kaip 500 kg, kitose šalyse registruotos vidaus vandenų transporto priemonės.

Asmeniniams ir pramoginiams laivams techninės apžiūros nereikės, jei šios transporto priemonės nebus naudojamos komerciniais tikslais ir plaukios tik vidaus vandenų plaukiojimo rajone.

Numatyta ir kitų pakeitimų. Naujasis kodeksas įsigalios nuo šių metų lapkričio 1 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius