Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 17 /13:57

Lenkija remia Lietuvos ieškinį prieš Mobilumo paketą

Lenkija remia Lietuvos ieškinį Europos Sąjungos (ES) Teisingumo Teisme prieš vežėjų veiklą griežtinantį Mobilumo paketą, pranešė Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis.
Mateuszas Morawieckis
Mateuszas Morawieckis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pasak jo, paketo nuostatos yra neteisingos ir protekcionistinės, dėl to Lenkija ir Lietuva rems viena kitą Teisingumo Teisme.

„Tai yra judėjimo laisvė transporto srityje, tai yra kova prieš diskriminacines nuostatas. Lenkija, galiu iš Vilniaus deklaruoti, prisijungs prie Lietuvos pastangų kovoti dėl mūsų verslininkų teisių prieš ES Teisingumo teismą“, – spaudos konferencijoje sakė M.Morawieckis.

„Tikrai remsime vieni kitus, palaikysime vieni kitus kovoje su protekcionizmu, kadangi Vakarų Europa tuo pačiu metu saugo savo rinką nuo mūsų verslininkų. Tai yra netoleruotina, taip negali būti ir norime, kad teisingumas vyrautų“, – kalbėjo Lenkijos premjeras.

Tikrai remsime vieni kitus, palaikysime vieni kitus kovoje su protekcionizmu.

Lietuvos Vyriausybė rugsėjo pradžioje nusprendė skųsti Europos Sąjungos Teisingumo Teismui (ESTT) vežėjų veiklą griežtinančio Mobilumo paketo nuostatas.

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius sako, kad dabartinė Mobilumo paketo tvarka gresia dideliais praradimais Lietuvos logistikos sektoriui ir pačiai valstybei.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jaroslavas Narkevičius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jaroslavas Narkevičius

Mobilumo paketą Europos Parlamentas priėmė liepą. Paketą daugiausiai palaiko senosios ES narės iš Europos vakarų, pavyzdžiui, Vokietija ir Prancūzija.

Rytų europiečiai teigia, kad nauja tvarka išstums periferijos šalių transporto kompanijas iš rinkos ir padidins taršą keliuose.

Nuo rugpjūčio 20 dienos jau įsigaliojo reikalavimas vairuotojams ilsėtis ne kabinose, taip pat vežėjai privalo užtikrinti vairuotojų grįžimą į įmonės operacinius centrus arba gyvenamąją vietą kas keturias savaites.

Tuo metu kai kurios kitos taisyklės – dėl vairuotojų komandiravimo bei privalomo vilkikų grąžinimo į registracijos šalį – įsigalios praėjus 18-ai mėnesių nuo Mobilumo paketo paskelbimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius