Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 17

Lenkų eitynių dalyviai: mėgstame lietuvius, o ir Vilnius mums labai patinka

Į Vilnių šįryt atvykę du lenkai tvirtino čia važiavę parodyti savo palaikymo tautiečiams Lietuvoje, tačiau kartu esą norėję pasakyti – abi tautos, abi šalys gali palaikyti draugiškus, gerus santykius, juk jas jungia šimtametė bendra istorija.
Lenkų protesto akcija Vilniuje
Lenkų protesto akcija Vilniuje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Mus čia atvedė solidarumas ir visų pirma noras paremti tautiečius, savo buvimu padidinti šitos manifestacijos dalyvių skaičių“, – sakė Davydas.

„Taip pat norime parodyti, kad gali šios dvi tautos solidariai egzistuoti. Turime didelę ir nuostabią bendrą istoriją ir nereikėtų to prarasti dėl kažkokių kvailų ginčų“, – jam antrino Kasjanas.

Abu lenkai teigė esantys įsitikinę, kad viską galima išspręsti taikiai. „Turėjome sunkią istoriją, bet šiais laikais, manau, galime susitarti, spręsti problemas. Juk mūsų šalys priklauso Europos Sąjungai. Kartais mus glumina kai kurie dalykai, manau, kad šimtametė bendra istorija, valdovai, karai neturėtų būti užteršta, gaila būtų tai prarasti“, – kalbėjo svečias iš Varšuvos Kasjanas.

Turėjome sunkią istoriją, bet šiais laikais, manau, galime susitarti, spręsti problemas.

Vaikinai teigė, kad jų atvyko apie penkiasdešimt – vienas autobusas. Esą galbūt būtų buvę ir daugiau, tačiau Lenkijoje apie galimybę čia važiuoti paprasčiausiai trūko informacijos. Esą atvažiavusieji susiorganizavo „Faceboook“ tinkle, o žiniasklaidoje, viešoje erdvėje jokios informacijos apie tai nebuvo.

„Girdėjome, kad buvo kalbėta, jog atvažiuoja lenkai kažką griauti, naikinti, daužyti, todėl vienas mūsų tikslų buvo parodyti, kad iš tikrųjų atvažiavome ne to, esame nusiteikę taikiai. Mėgstame lietuvius, o ir Vilnius mums labai patinka“, – šypsojosi nekaringai nusiteikę vaikinai iš Varšuvos.

Jie neišsiskyrė iš minios ir savo išvaizda – neturėjo tautinės simbolikos, nebuvo plikai nusiskutę galvų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius