-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 03

LEO LT valdyme turi būti tinkamai atstovaujami valstybės interesai – premjeras

Premjeras Andrius Kubilius tvirtina, jog po Konstitucinio Teismo sprendimo reikės tinkamai realizuoti valstybės atstovavimą nacionalinės energetikos bendrovėje LEO LT.
„Leo LT“
„Leo LT“ / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 2 Premjeras LEO LT

„Konstitucinis Teismas aiškiai identifikuoja, kad LEO LT valdymo institucijose turi labai aiškiai matytis valstybės interesų atstovavimas. Vadinasi, visų pirma stebėtojų taryba ir galbūt valdyba turėtų būti atitinkamai reformuojamos“, – interviu Lietuvos radijui sakė A.Kubilius.

Anot jo, specialistų išvados, ką turėtų nuveikti Vyriausybė ir kokias įstatymų pataisas turėtų priimti Seimas, bus pateiktos per savaitę.

„Įstatymas nepakankamai aiškiai apibrėžia, kaip valstybei turint daugumą akcijų turėtų būti valdoma bendrovė LEO LT, kad iš tiesų pagrindiniai strateginiai tikslai būtų pasiekiami efektyviausiu būdu ir būtų ginami visuomenės interesai, iš kurių vienas svarbiausių yra pigiausia ir saugiausia galimybė apsirūpinti elektros energija“, – tvirtino premjeras.

Pirmadienį Konstitucinis Teismas paskelbė, kad nacionalinė energetikos bendrovė LEO LT, kuriai patikėti milijardinės vertės strateginiai projektai, buvo įsteigta pažeidžiant Konstituciją.

Steigti LEO LT leidęs įstatymas priimtas maždaug prieš metus, o įmonė įkurta pernai gegužę, į ją sujungus valstybės valdytas „Lietuvos energijos“ ir Rytų skirstomųjų tinklų akcijas bei „NDX energijos“ turėtas VST akcijas.

Vyriausybė valdo 62 proc., „NDX energija“ – 38 proc. LEO LT akcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius