Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 18

LGGRTC į darbą grąžino atleistą istorikę: pripažįsta, kad ji buvo persekiota už kritiką

Iš Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro (LGGRTC) buvusio vadovo Ado Jakubausko atleista vyriausioji istorikė Mingailė Jurkutė buvo grąžinta į pareigas. Pripažįstama, kad jos atleidimas buvo persekiojimas už viešą kritiką
Mingailė Jurkutė
Mingailė Jurkutė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip savo paskyroje feisbuke skelbia LGGRTC, M.Jurkutė į pareigas grąžinta nuo gegužės 12 dienos.

„LGGRTC pripažįsta, kad dr. M.Jurkutės 2020 m. gruodžio 23 d. įspėjimas dėl darbo pareigų pažeidimo, 2021 m. sausio 29 d. metinio veiklos vertinimo pakeitimas iš „labai gerai“ į „patenkinamai“ bei atleidimo iš pareigų procedūra, įvykdyta LGGRTC generalinio direktoriaus A.Jakubausko 2021 m. kovo 12 d. įsakymu Nr. 1P-22 „Dėl darbo sutarties nutraukimo dėl darbuotojo kaltės“, buvo dr. M. Jurkutės persekiojimas už viešą kritiką“, – rašoma LGGRTC paskyroje feisbuke.

LGGRTC taip pat pripažįsta, kad visa informacija, kurią žiniasklaidos priemonėse bei savo asmeninėje „Facebook“ paskyroje pateikė M.Jurkutė, nušviesdama jos persekiojimo veiksmus, buvo tiksli ir teisinga.

Teigė, kad patyrė spaudimą

Apie tai, kad dabar jau buvęs LGGRTC direktorius A.Jakubauskas atleido vieną savo kritikių M.Jurkutę iš pareigų, pranešta kovo mėnesį.

Istorikė teigė, kad yra persekiojama už kritiką ir tokį sprendimą žadėjo skųsti teismui.

Apie iš buvusios LGGRTC vadovybės patirtą spaudimą yra pasakojusi ir pareigas centre palikusi istorikė Monika Kareniauskaitė.

Ji yra sakiusi, kad iš LGGRTC veiklos pasitraukė, nes patyrė „galimus netiesioginius grasinimus profesinėmis nuobaudomis, savo profesinių kompetencijų nuvertinimą, šmeižtą ir apkalbas, galimą spaudimą“.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Adas Jakubauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Adas Jakubauskas

Kaip metų pradžioje pasakojo istorikė, spaudimo ji sulaukė ne viena, o blogybės prasidėjo pasikeitus vadovybei – kai centro vadovu tapo A.Jakubauskas ir savo patarėju paskyrė Vidmantą Valiušaitį.

A.Jakubauskas savo ruožtu tąsyk sakė, kad tokie teiginiai paremti gandais, o vyresniojo patarėjo kompetencijomis jis neabejojo.

V.Valiušaitis tada paliko LGGRTC.

Seimas iš pareigų atleido ir A.Jakubauską. Naujuoju centro vadovu paskirtas istorikas Arūnas Bubnys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius