Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 19

LGL vaizdo klipe – įvairovės šventės „Pasididžiavimo balsai“ akimirkos

Nacionalinė LGBT teisių organizacija LGL pristato vaizdo klipą, kuriame užfiksuotos „Baltic Pride“ 2019 festivalio metu birželio 7 dieną Lietuvos rusų dramos teatre vykusios išskirtinės „Pasididžiavimo balsų“ šventės akimirkos. Vaizdo klipo kūrėjams pavyko perteikti šio unikalaus vakaro atmosferą, emocijas bei žinomų LGBT žmonių asmenines istorijas.
Koncerto „Pasididžiavimo balsai“ akimirka
Koncerto „Pasididžiavimo balsai“ akimirka / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vakaro pradžioje, kol raudonuoju kilimu žengė Lietuvos bei užsienio garsenybės, svečius savo muzika pasitiko elektroninės muzikos kūrėjas iš Izraelio DJ Daniel Mariuma. Nuo raudonojo kilimo iki scenos ir žiūrovo kėdės vakaro vedlėmis tapo valiūkiškos personažės B ir B.

Vaizdo klipe pateikiami įkvepiančių renginio dalyvių Lordo Michaelo Cashmano (Jungtinė Karalystė), translytės buvusios povandeninio laivo kapitonės Jeanette Solstad Remø (Norvegija) ir Latvijos Respublikos Saeimos Pirmininkės pavaduotojos Marijos Golubevos istorijų ištraukos.

VIDEO: Įvairovės šventės „Pasididžiavimo balsai“ akimirkos

„Mes privalome pasakoti istorijas. Realių žmonių istorijas. Tai – kartu gyvenantys žmonės, nesaugomi valstybės ir nepripažinti visuomenės. Ne tik LGBT asmenys, bet ir nesusituokę kartu vaikus auginantys heteroseksualūs žmonės. Mes galime tai pakeisti“, – įsitikinusi Latvijos Respublikos Saeimos Pirmininkės pavaduotoja Marija Golubeva.

Antroje vakaro dalyje svečiai mėgavosi kvapą gniaužiančiu garsiausias Europos drag scenas užkariavusių atlikėjų LaDiva Live (Prancūzija), Sharonne (Ispanija) ir Catherine d'Oex (Šveicarija) pasirodymu. Vaizdo klipe publiką užbūrusį muzikinį pasirodymą papildė tolerancijos žinutė, padėjusi sukurti tikrą įvairovės šventę.

„Aš labai laimingas ir didžiuojuosi, kad turiu tiek daug draugų, kurie yra mano ir lygybės pusėje, kurie tiki, kad pokyčiai netrukus ateis. Tai laikas, kai privalome būti laisvi. Laisvi nuo nelygybės. Laisvi būti savimi. Mačiau, kiek Rusų dramos teatre buvo plojimų – nebuvo nė vieno šių istorijų nesujaudinto žmogaus“, – savo įspūdžiais apie renginį vaizdo klipe dalinasi Nacionalinės LGBT teisių organizacijos LGL vadovas Vladimiras Simonko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius