-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 02 08

Liberalai į prezidentus kels vieną iš septynių partiečių

Liberalai į prezidentus siūlo kelti vieną iš septynių partiečių: europarlamentarą Petrą Auštrevičių, parlamentarus Eugenijų Gentvilą, Vitalijų Gailių ir Arūną Gelūną, Vilniaus merą Remigijų Šimašių, Klaipėdos merą Vytautą Grubliauską ir Elektrėnų merą Kęstutį Vaitukaitį. Šiuos asmenis, kaip kandidatus į prezidentus, trečiadienį posėdžiavusi Liberalų sąjūdžio valdyba įvardijo atsižvelgusi į partijos skyrių ir narių siūlymus.
Liberalų susitikimas
Liberalų būstinė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Vieną pretendentą, tapsiantį liberalų kandidatu prezidento rinkimuose, partijos nariai patvirtins iki balandžio mėnesio“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas partijos pirmininkas E.Gentvilas.

Ankstesnių Prezidento rinkimų metu liberalai savo kandidato į šį postą nekeldavo – išreikšdavo paramą kitiems pretendentams.

Susirinkusi valdyba trečiadienį taip pat svarstė partijos įstatų keitimus. Naujus įstatus partija planuoja priimti balandžio viduryje vyksiančiame partijos suvažiavime.

„Naujai ruošiamuose partijos įstatuose numatome, kad kitas pirmininkas bus renkamas tik tiesioginiuose rinkimuose visuotiniu partijos narių balsavimu. Taip pat sukame partijos decentralizavimo keliu, suteikdami didesnes sprendimo galimybes partijos skyriams dėl partijos veiklos ir finansų“, – dėsto E.Gentvilas.

Lietuvos Prezidento rinkimai vyks 2019 metais.

2017-ųų gruodį teisėsauga pranešė baigusi ikiteisminį tyrimą dėl vieno didžiausių verslo koncernų Lietuvoje „MG Baltic“ ir dviejų partijų – Liberalų sąjūdžio ir Darbo partijos – politinės korupcijos. Šioje byloje Liberalų sąjūdžiui, kaip juridiniam asmeniui, pateikti įtarimai. Įtarimai pareikšti ir fiziniams asmenims – eksliberalams Eligijui Masiuliui, Seimo nariui Gintarui Steponavičiui, Šarūnui Gustainiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius