Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 19

Liberalai žada visose šalies savivaldybėse kelti kandidatus į merus

Liberalų sąjūdis tikina visose šalies savivaldybėse kelsiantis partijos kandidatus į merus bei savivaldybių tarybų narius, rinkimuose dalyvausiantis kaip partija.
Eugenijus Gentvilas
Eugenijus Gentvilas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Galutinai apsisprendėme rinkimuose dalyvauti kaip partija, ne kaip rinkiminiai komitetai. Buvo diskusijų tarp partijos narių, valdybos narių – tai yra normalus procesas, svarstėme ir kalbėjomės, kokį kelią būtų tikslingiausia pasirinkti. Nusprendėme visose savivaldybėse kelti partijos kandidatus į merus ir miestų tarybų narius“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas.

Sprendimus dėl dalyvavimo rinkimuose liberalai priėmė trečiadienio vakarą partijos valdybos posėdžio metu.

Partija taip pat žada dalyvauti kitais metais vyksiančiuose rinkimuose į Europos Parlamentą, kandidatų sąrašą sudaryti rudenį.

Liberalų sąjūdis jau anksčiau yra pranešęs kelsiantis partijos kandidatą – europarlamentarą Petrą Auštrevičių – į prezidentus.

Prezidento rinkimai vyks 2019-ųjų gegužę, savivaldybių tarybų – vasarį–kovą, rinkimai į Europos Parlamentą – gegužę–birželį.

2017-ųjų gruodį teisėsauga pranešė baigusi ikiteisminį tyrimą dėl vieno didžiausių verslo koncernų Lietuvoje „MG Baltic“ ir dviejų partijų – Liberalų sąjūdžio ir Darbo partijos – politinės korupcijos. Šioje byloje Liberalų sąjūdžiui, kaip juridiniam asmeniui, pateikti įtarimai. Įtarimai pareikšti ir fiziniams asmenims – eksliberalams Eligijui Masiuliui, Seimo nariui Gintarui Steponavičiui, Šarūnui Gustainiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius