TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 03 06 /10:58

Liberalų sąjūdis džiaugiasi rinkimų rezultatais, tikisi turėti dešimt merų

Liberalų sąjūdžio atstovai džiaugiasi rinkimų rezultatais, tikisi turėti dešimt merų.

„Rezultatais džiaugėmės (...) Liberalų sąjūdžio skaičiai auga. Turime net 12 savivaldybių kur yra pirma arba antra vieta“, – pirmadienį žurnalistams sakė partijos pirmininkės pirmoji pavaduotoja, Seimo narė Edita Rudelienė.

Pasak jos, pasibaigus rinkimams tikimasi turėti dešimt merų ir pagerinti 2019-aisiais pasiektą rezultatą.

„Šiandien dienai matome, kad žmonės grįžta prie tradicinių partijų ir pasitikėjimas jomis auga“, – kalbėjo liberalė.

E.Rudelienė pažymėjo, jog rezultatai rodo, kad didžiuosiuose miestuose liberalams „iššūkių kilo“.

„Aišku, turime iššūkių ir darbo daug. Rezultatas yra augantis jeigu lyginant su 2019 metais. Palaipsniui rezultatas bus geresnis“, – pažymėjo ji.

Vilniuje ir Kaune liberalai liko už brūkšnio ir neturės frakcijų tarybose, Klaipėdos mieste partijai pavyko iškovoti tris mandatus.

Potencialių partnerių tarybose formuojant koalicijas E. Rudelienė neįvardino. Pasak jos, juos pasirinks partijos skyriai

„Savivaldos rinkimai dažnai skiriasi nuo nacionalinių rinkimų (...) turėsime valdybos posėdį, turėsime pokalbius su skyriais“, – pažymėjo politikė.

Komentuodama, kokius rinkėjus partija sieks mobilizuoti artajame ture Seimo narė pabrėžė, kad tai bus jaunesni bei vidutinio amžiaus rinkėjai.

Į antrą turą Trakų rajone patekęs ir 43,3 proc. balsų surinkęs liberalų kandidatas Andrius Šatevičius akcentavo naujos kartos politikoje svarbą. Jo teigimu, gyventojai priima tokią politiką.

Savo ruožtu, Elektrėnų savivaldybėje į antrą turą su 27,2 proc. patekęs Gediminas Ratkevičius teigė, jog kova su Laisvės partijos kandidate Silva Lengviniene, susirinkusia 21,8 proc. balsų, bus arši.

Abu liberalai tvirtino, jog savivaldybėse rikimų kova nebuvo sąžininga.

„Kova nebuvo sąžininga. Aš turiu pasakyti, kad buvo daug agresijos, daug netiesos, melo ir pykčio, ir neapykantos šioje rinkiminėje kovoje“, – kalbėjo GRatkevičius.

„Džiaugiuosi, kad politetiškai vedėme visą rinkimų kovą. Deja, to negaliu pasakyti apie konkurentus, konkrečiai apie socialdemokratus“, – kalbėjo A.Šatevičius.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, suskaičiavus balsus 1926-iose iš 1927 apylinkių, Liberalų sąjūdis surinko 6,95 proc. balsų. 2019-aisiais už partiją balsavo 5,9 proc. rinkėjų.

Liberalų sąjūdis padidino tarybos mandatų skaičių nuo 126, gautų prieš ketverius metus, iki 142 per šiuos rinkimus. Daugiausia – 14 mandatų – partija gavo Tauragėje, 10 surinko Trakų rajone ir Joniškyje, 8 – Rietave, o 7 gavo Elektrėnų savivaldybėje.

Pirmajame ture išrinkti keturi Liberalų sąjūdžio merai – Plungėje, Joniškyje, Rietave bei Tauragėje. Dėl mero posto antrajame ture liberalai varžysis šešiose savivaldybėse.

Antrasis mero rinkimų turas vyks kovo 19 dieną.

VIDEO: Liberalų sąjūdis džiaugiasi rinkimų rezultatais, tikisi turėti dešimt merų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius