Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 21

Liberalų sąjūdis keičia kailį: ar padės ištrinti teistos partijos šleifą ir apšokti „laisviečius“?

Šeštadienį į suvažiavimą susirinkęs Liberalų sąjūdis patvirtino naują savo vizualinį įvaizdį – pakeitė logotipą, atšviežino partinę spalvą. Nors liberalų vedliai aiškino, kad šis pokytis planuotas seniai ir nesusijęs su bent jau pirmo veiksmo finalu garsioje politinės korupcijos byloje, kurioje teista jų partija, politologas Ignas Kalpokas tai sietų ir su tuo.
XIV-asis Liberalų sąjūdžio suvažiavimas
XIV-asis Liberalų sąjūdžio suvažiavimas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Prieš apsisprendžiant dėl naujo vizualinio identiteto, Liberalų sąjūdžio užsakymu buvo atlikta analizė, kaip partija atrodo kitų politinių jėgų kontekste.

Čia ji lyginta su didžiausiais konkurentais centro dešinėje laikomomis Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionimis demokratais ir Laisvės partija.

Paaiškėjo, kad, tarkime, konservatoriai iš teigiamos pusės vadinamajame žinutės lygmenyje asocijuojami su tvirtu vertybiniu pagrindu ir ilgamečiu nuosekliu darbu valstybei, realizmu.

Laisvės partija – su kūryba, laisve, itin atviromis pažiūromis ir edukacija.

O Liberalų sąjūdis – su pasitikėjimu žmogumi, galimybėmis, ateities kartomis, konkretumu.

Liberalai įžvelgė, kad žinutės lygmenyje yra matomi, kaip nuosaikūs, konkretūs, orientuoti į aktyvius žmones.

Tačiau senstelėjusi vizualinė kalba esą trukdo kuriant patikimą, šiuolaikinį įvaizdį – nors ideologiją taiko norėdami asocijuotis su progresu, kitų partijų kontekste atrodo užstrigę laike.

E.Masiulio skandalo žymė

Įvairios visuomenės nuomonės apklausos rodo, kad Liberalų sąjūdžiui, žmonių akimis, trūksta vertybinio stuburo, vienos įsimintinos idėjos, suvokimo apie nuveiktus darbus, jaučiamas vertybinis disonansas tarp savivaldos ir Seimo liberalų.

Pasak Liberalų sąjūdžio atsakingojo sekretoriaus Antano Martusevičiaus, Eligijaus Masiulio skandalas buvo visą partijos bendruomenę asmeniškai palietęs įvykis, bet vis mažiau siejamas su partija ir esamais nariais.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Eligijus Masiulis
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Eligijus Masiulis

A.Martusevičiaus teigimu, Liberalų sąjūdis žada pozicionuotis kaip veikliems žmonėms atstovaujantys liberalai realistai.

Esą tikslas – galimybių ir įrankių kiekvienam veikliam: ar verslui, ar visuomenės silpnosioms grupėms suteikimas.

„Partija išskiria atstovavimą veiklių žmonių interesams ir pastangas padėti pagrindą kiekvieno veiklaus gyventojo iniciatyvumui“, – aiškino Liberalų sąjūdžio atsakingasis sekretorius.

Dalies liberalų lyderių didžiausia konkurente matoma Laisvės partija.

Ji susikūrė 2019 metais kelių iš Liberalų sąjūdžio pasitraukusių politikų – pirmiausia dabartinės lyderės Aušrinės Armonaitės ir Vilniaus miesto mero Remigijaus Šimašiaus – iniciatyva bei nuleido kraujo liberalams.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Aušrinė Armonaitė
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Aušrinė Armonaitė

Dabartinėje situacijoje Liberalų sąjūdis įžvelgia galimybių sau:

„Mažėja pasitikėjimas Laisvės partija ir jų sugebėjimu įgyvendinti pažadus. Lyginant su Laisvės partija, Liberalų sąjūdis identifikuojama kaip daugiau patirties ir kompetencijų turinti, santūri partija. Rinkėjo lūkestis – partija turėtų atstovauti aktyviems žmonėms ir jų interesams.“

Naudojantis esamu kontekstu, Liberalų sąjūdis ketina ryškinti savo skirtumus — patirtį, gebėjimą veikti ir įgyvendinti pažadus.

Nepatikimumą simbolizuojančios rankos kišenėje

Liberalai išlaikys partinę spalvą.

Tiesa, oranžinis atspalvis, naudojamas logotipe, atributikoje ir panašiai, bus šviesesnis.

„Ši spalva mums tinka ne tik dėl to, kad tarp visų partijų nėra dominuojanti. Išvalome dabartinį spalvos atspalvį ir renkamės švaresnį, skaidresnį variantą. Jis įtvirtina mūsų poziciją: šviesumą, veiklumą, aktyvumą“, – aiškino A.Martusevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius