Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 13

Liberalų sąjūdis Lazdijuose bandė praryti visus liberalcentristus, bet užspringo

Prieš porą savaičių skubos tvarka paskelbęs apie tai, kaip „visas Liberalų ir centro sąjungos Lazdijų skyrius kartu su vicemeru Petru Mikelioniu priešakyje“ perbėgo į Liberalų sąjūdį, partijos pirmininkas Eligijus Masiulis sakė netiesą.
Liberalų sąjūdžio Lazdijų skyriaus pirmininkas Arūnas Markūnas
Liberalų sąjūdžio Lazdijų skyriaus pirmininkas Arūnas Markūnas / Vilmos Danauskienės nuotr.

Mat dalis Liberalų ir centro sąjungos Lazdijų skyriaus narių kategoriškai nesutiko su buvusio skyriaus pirmininko, savivaldybės Kontrolieriaus tarnybos vadovo Arūno Markūno siūlymu pereiti į Liberalų sąjūdį.

Tarp tokių – ir skyriaus tarybos nariai Algirdas Kazilionis, Artūras Čiurlionis bei Remigijus Berus. A.Kazilionis ir R.Berus buvo šios partijos kandidatai rinkimuose į Lazdijų rajono savivaldybės tarybą.

Ūkininkas R.Berus teigė, kad tokį  masinį partijos narių perbėgimą galima prilyginti dezertyravimui.

„Aš buvusiam pirmininkui A.Markūnui labai aiškiai buvau pasakęs, kad niekur neišeinu iš šios partijos. Ir kad nepritariu tokiam bėgimui pas liberalus. Bet aš susilaikysiu nuo vertinimo, neetiška man vertinti buvusių partijos kolegų“, – sakė Šventežerio vidurinei mokyklai vadovaujantis A.Čiurlionis.

Ūkininkas R.Berus teigė, kad tokį partijos narių perbėgimąs galima prilyginti dezertyravimui.

Kritiškai A.Markūno bendražygių įsiliejimą į Liberalų sąjūdžio gretas įvertino ir buvęs šios partijos Lazdijų skyriaus pirmininkas verslininkas Linas Vainauskas.

„Tokia politika, kokią aš ją matau šiandien Lietuvoje, o tuo pačiu – ir Lazdijų rajone, kai politikai tik žodžiais kuria, o savo nepasvertais poelgiais ir darbais – griauna, man kaip Lietuvos piliečiui nėra priimtina. O jungtuvės (skyriaus restruktūrizacija) iš išskaičiavimo – vieniems trokštant išsaugoti savo kėdes, kitiems – svajojant apie partijos narių kiekybę, rinkėjus paverčia įkaitais, kai nėra už ką atiduoti balso“, – yra sakęs L.Vainauskas.

Naujuoju Liberalų sąjūdžio Lazdijų skyriaus pirmininku po pabėgimo iš liberalcentristų gretų tapęs A.Markūnas diplomatiškai nutylėjo, paklaustas, kodėl sumeluota, išplatinant pranešimą apie „skyriaus perėjimą“.

Naujuoju Liberalų sąjūdžio Lazdijų skyriaus pirmininku po pabėgimo iš liberalcentristų gretų tapęs A.Markūnas diplomatiškai nutylėjo, paklaustas, kodėl sumeluota, išplatinant pranešimą apie „skyriaus perėjimą“.

„Išėjo visi, išskyrus keletą“, – teigė savivaldybės Kontrolieriaus tarnybos vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius