-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 17 /10:29

Liberalų sąjūdis svarstys, ar šalinti Antaną Guogą iš partijos

Liberalų sąjūdyje bręsta nepasitenkinimas šiuo metu partijai vadovaujančiu Antanu Guoga. Apie tai socialiniame tinkle „Facebook“ prabilo partijos narė Julija Mackevič. Partijos vicepirmininkas Gintaras Steponavičius patvirtino, kad Liberalų sąjūdžio valdyba trečiadienį spręs klausimą, ar iš partijos šalinti A. Guogą po jo prieštaringų pasisakymų.
Sutiktuvių akimirka
Antanas Guoga / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Valymą partijoje pradėsime nuo Antano Guogos! Skelbiu visiems kolegoms, kad šiandien padaviau prašymą partijos sekretoriatui dėl Antano Guogos pašalinimo iš partijos narių“, – antradienį pareiškė ji.

Padaviau prašymą partijos sekretoriatui dėl Antano Guogos pašalinimo iš partijos narių.

Anot liberalės, A.Guogos veiksmai kryptingai nukreipti į partijos sunaikinimą. Įvykiai, susiję su finansiniu skandalu, buvo rimtas smūgis visai partijai, bet dar didesnė žala yra A.Guogos hiperaktyvumas, kuris jau žada detektoriumi patikrinti visą Lietuvą.

„Esu įsitikinusi, kad A.Guogos veiksmai yra jo rinkiminės kampanijos 2019 priešlaikinis startas“, – pareiškė ji.

„Noriu paskelbti savo poziciją: Aš esu už pilną partijos finansinės veiklos skaidrumą. Mes turime padaryti išvadas iš šitos istorijos. Aš esu ir už skaidrų sprendimų priėmimą partijoje. Jeigu mes pretenduojame vadintis demokratine partija, mes turime pradėti plačią vidupartinę diskusiją dėl partijos ateities. Mes turime atsižvelgti į visų regioninių skyrių nuomonę, nes negali vienas žmogus diktuoti savo valią visai partijai, remtis savo fantazijomis!“, – piktinosi J.Mackevič.

Ji pridūrė, kad liberalai turi ne tik išsirinkti partijos lyderį, bet pirmiausia suformuoti komandą, kuri eis pas rinkėjus: „Būtent komandinę dvasią mes turime reikšti dabar, o ne pasiduoti emocijoms ir isterikoms. Įrodykime, kad liberalai – tai komandos jėga, o ne atskirų asmenų silpnumas!“

G.Steponavičius: tai – reakcija į pasisakymus

Partija šį prašymą šalinti A.Guogą svarstys.

„Tai yra reakcija į pastarųjų dienų mūsų laikinojo pirmininko pasisakymus. Taip, suvaldant krizinę Liberalų sąjūdžio situaciją šį klausimą taip pat, pagal mūsų įstatus, svarstysime rytoj valdybos posėdyje“, – BNS antradienį citavo G.Steponavičių.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Gintaras Steponavičius
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Gintaras Steponavičius

„Aš galėčiau pasakyti taip, (kai yra) kalbėjimas su tokiu politinio avantiūrizmo laipsniu... manęs nenustebino, kad atsirado tokia reakcija (siūlymas šalinti). Manau, kad politinis avantiūrizmas ir Liberalų sąjūdis menkai turi ką bendro“, – paklaustas, kaip vertina A.Guogos pasisakymus partijos atžvilgiu, sakė G.Steponavičius ir pavadino juos neadekvačiais.

Partiją pavadino mafijos struktūra

A.Guoga pirmadienį pareiškė, kad teisėsaugos duomenys rodo, esą be buvusio liberalų lyderio Eligijaus Masiulio partijoje gali būti ir daugiau žmonių, susijusių su galima korupcine veikla. Jis teigė, kad partijos narius galėjo veikti „mafijos struktūra“.

„Manau, kad partijos nariai, dauguma yra žmonės iš idėjos, o yra dalis, kurie priklauso nuo magnatų, deja, kurie yra padarę tam tikrų klaidų per ilgą laiką ir negalėjo atsiriboti nuo tų klaidų ir jie buvo spaudžiami būtent to Kurlianskio („MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio – BNS) vykdyti tą veiklą, kuri veiktų tų magnatų labui. Mes norime viską pasakyti, atskleisti, išsivalyti nuo šito vėžio ir judėti į priekį. Čia yra mafijos struktūra, ir ji yra didžiulė“, – Lietuvos radijui pareiškė A.Guoga.

Kalba apie melo detektorių ir bažnyčios statybas

A.Guoga Liberalų sąjūdžio laikinuoju pirmininku tapo penktadienį, kai iš partijos vadovo posto atsistatydino į korupcijos skandalą įklimpęs Seimo narys Eligijus Masiulis.

Pirmadienį jis paskelbė atsisakantis savo verslų Lietuvoje ir dalį pinigų skirti bažnyčios statyboms.

Tapęs partijos vadovu A.Guoga pradėjo kalbėti apie tai, kad yra pasirengęs padaryti viską, kad nuo partijos nuslinktų korupcijos šleifas – net ir pasitikrinti melo detektoriumi ir kartu įkalbėti tą patį padaryti kitus. Pirmadienį jis paskelbė atsisakantis savo verslų Lietuvoje ir dalį pinigų skirti bažnyčios statyboms.

Pirmadienį jis pareiškė visada jautęs, kad partijos viduje kažkas yra supuvę: „Liberalų sąjūdis yra gana skaidri partija, bet turbūt joje yra grupė žmonių, kurie galbūt tvarkė savo interesus. Kad ir partijos elitas. Aš visada buvau opozicijoje. Buvo nuojauta, kad kažkas viduje yra supuvę.“

A.Guoga sako, kad europarlamentaro mandato atsisakytų, jei partijos suvažiavime birželio 11 dieną būtų išrinktas nuolatiniu Liberalų sąjūdžio pirmininku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius