-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 18 /08:40

Liberalų sąjūdžio reitingas Seimo kėdžių nežada – smuko daugiau nei du kartus

Po korupcijos skandalo Liberalų sąjūdžio reitingas smuko daugiau nei dvigubai, rodo šeštadienį „Lietuvos ryte“ skelbiami visuomenės nuomonės apklausos rezultatai. Partijų reitingų lentelėje Liberalų sąjūdis atsidūrė šeštoje vietoje.
Gabrielius Landsbergis, Remigijus Šimašius
Gabrielius Landsbergis, Remigijus Šimašius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šios partijos reitingas smuko 5,3 procentinio punkto – nuo 8,9 proc. gegužę iki 3,6 proc. birželį.

„3,6 proc. – Liberalų sąjūdis balansuoja ties iškritimo riba. 5,3 procentinio punkto kritimas – labai labai ryškus“, – BNS sakė bendrovės „Vilmorus“ direktorius sociologas Vladas Gaidys, turėdamas omenyje 5 proc. barjerą partijoms, kuris reikalingas patekti į Seimą.

Sociologas prisipažino pats nesitikėjęs tokio smarkaus šios partijos reitingo kritimo.

Jo teigimu, tokie rezultatai rodo, kad Liberalų sąjūdžio rinkėjas, matyt, yra jautrus korupcijos apraiškoms. Buvęs Liberalų sąjūdžio vadovas Eligijus Masiulis neseniai sulaukė įtarimų dėl 106 tūkst. eurų kyšio ėmimo iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio.

Anot sociologo, Liberalų sąjūdžio rinkėjai – jauni, kvalifikuoti daugiau uždirbantys miestų gyventojai, tai energingas visuomenės elementas, jaučiantis atsakomybę už visuomenę ir valstybę.

Labiausiai pakilo Tėvynės sąjungos-krikščionių demokratų reitingas – iki 10,9 proc. Tai aukščiausias šios partijos rezultatas pastaraisiais metais, nuo praeitų rinkimų. Prieš mėnesį šios partijos reitingas siekė 8,9 proc. Tėvynės sąjunga-krikščionys demokratai reitingų lentelėje dabar užima trečiąją vietą.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gabrielius Landsbergis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gabrielius Landsbergis

„Jokios abejonės nėra, kad jie gavo Liberalų sąjūdžio injekciją, dalį jų balsų“, – BNS sakė sociologas V.Gaidys.

Populiariausia partija ir reitingų lentelės lyderiu toliau išlieka socialdemokratai – jie surinko 16,2 proc. Šios partijos reitingas nei pakilo, nei smuko – prieš mėnesį socialdemokratai buvę gavę lygiai tiek pat balsų.

Antrieji – Valstiečių ir žaliųjų sąjunga, per šią apklausą ši partija gavo puse procento daugiau balsų, nei anksčiau – iš viso 13 proc. Prieš mėnesį ši partija buvo gavusi 12,5 proc.

Labiausiai pakilo Tėvynės sąjungos-krikščionių demokratų reitingas – iki 10,9 proc.

„Tas augimas yra ar ne dešimt mėnesių iš eilės“, – apie „valstiečių“ reitingo kitimą sakė V.Gaidys.

Reitingų lentelėje ketvirtą vietą užima Darbo partija – 8,2 proc.

„Rezultatas jos praktiškai nepasikeitė. Kokie keturi mėnesiai tame pat lygyje. Darbo partija irgi turėjo istoriją su pinigais, tačiau šios partijos elektoratas užgrūdintas ilgai besitęsiančių teismų“, – teigė sociologas.

Tuo metu partija „Tvarka ir teisingumas“, kuri praeitą mėnesį buvo atsidūrusi ties riba nepatekti į Seimą pagal rinkimų sąrašą, atstatė savo reitingus.

Prieš mėnesį „Tvarką ir teisingumą“ rinkosi 5,3 proc., dabar – 6,3 proc.

Už Lietuvos lenkų rinkimų akciją balsuotų 2,9 proc. respondentų, panašus skaičius kaip ir gegužę – 2,9 proc. Pasak V.Gaidžio, nepaisant tokių apklausų rezultatų, ši partija patektų į Seimą ir peržengų 5 proc. barjerą, nes rinkėjai yra ypač disciplinuoti ir ateina į rinkimus balsuoti.

Bendrovė „Vilmorus“ apklausą atliko birželio 3-10 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius