Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 29

Liberalų sąjūdžio sąrašas į Vilniaus tarybą – be trečio numerio: vienos garsenybės nebeliko

Prieš kiek daugiau nei savaitę Liberalų sąjūdis paskelbė patvirtinęs kandidatų į Vilniaus miesto tarybą sąrašą, kurio pirmajame trejetuke be pirmu numeriu įrašyto Daniel Lupshitzo buvo ir tokie žinomi žmonės kaip LNOBT generalinis direktorius Jonas Sakalauskas bei italų kilmės virtuvės šefas, kulinaras Gian Luca Demarco. Tačiau šiuo metu sąrašas jau nežymiai pakitęs – vienos garsenybės nebeliko.
Gian Luca Demarco / Pauliaus Peleckio / „ŽMONĖS Foto“ nuotr.
Gian Luca Demarco / Pauliaus Peleckio / „ŽMONĖS Foto“ nuotr.

Apie patvirtintą partijos sąrašą į Vilniaus tarybą Liberalų sąjūdis pranešė po Vilniaus miesto Liberalų sąjūdžio skyrius visuotinio susirinkimo lapkričio 19 dieną. Tuomet išplatintame pranešime teigta, kad sostinėje Sąjūdį į rinkimus ves visuomenininkas, pastaruoju metu daug dirbęs su pagalbos Ukrainai projektais Daniel Lupshitzas.

Toliau išrikiuoti buvo Lietuvos operos ir baleto teatro vadovas Jonas Sakalauskas, socialinių mokslų daktarė Erika Godlevska, italų kilmės virtuvės šefas, kulinaras Gian Luca Demarco bei LS Vilniaus skyriaus Sporto komiteto pirmininkas, Lietuvos sekmadienio futbolo lygos (SFL) įkūrėjas Paulius Malžinskas.

Tačiau per savaitę sąrašas jau kiek pakito. Kaip 15min informavo Liberalų sąjūdžio komunikacijos vadovas Julius Naščenkovas, šiuo metu sąraše „laisvas Nr. 3 – vyksta intensyvūs pokalbiai su keliais kandidatais“: „O ši vieta liko laisva pasitraukus italų kilmės virtuvės šefui, kulinarui Gian Luca Demarco. Apmaudu, kad jis šiame etape nekandidatuos, bet labai vertiname jo norą būti su Liberalų sąjūdžiu.“

15min žiniomis, šiuo metu garsusis virtuvės šefas užsienyje. Liberalų sąjūdis pateikė jo komentarą, esą jis negalėsiąs darbui taryboje skirti pakankamai laiko.

„Aš nepateisinu abejingumo savo aplinkai. Dalyvauti savo miesto gyvenime man – savaime suprantamas dalykas. Ir visada sakiau: jeigu jau daryti, tai daryti 100 procentų, dalyvauti pilna širdimi. Puikus pavyzdys – mano draugai, Liberalų sąjūdžio kandidatai į Vilniaus miesto tarybą. Jų intensyvumas, atsidavimas – tiesiog bravo!

Niekada negyvenau zuikio režimu – ir turiu pripažinti, kad paroje tėra 24 valandos. Deja, jose negaliu rasti tiek laiko rinkimų agitacijai, kiek skirti pasižadėjo kiti Liberalų sąjūdžio kandidatai. O padaryti mažiau būtų nesąžininga likusių kandidatų, rinkėjų atžvilgiu. Būčiau nesąžiningas pats su savimi.

Todėl traukiuosi iš Liberalų sąjūdžio kandidatų į Vilniaus savivaldybės tarybą sąrašo“, – cituojamas jis.

Šios partijos kandidatė į Vilniaus merus – Eglė Radvilė, Vilniaus miesto savivaldybės administracijos patarėja IT klausimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius