Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 09

Lietuva pasiryžusi konsultuoti į ES siekiančią įstoti Juodkalniją

Lietuva yra pasirengusi konsultuoti į Europos Sąjungą (ES) siekiančią įstoti Juodkalniją, pirmadienį sakė prezidentas Gitanas Nausėda po susitikimo Juodkalnijos prezidentu Milo Djukanovičiumi. 
Milo Djukanovičius ir Gitanas Nausėda
Milo Djukanovičius ir Gitanas Nausėda / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Nuėjome eurointegracijos kelią, žinome, kur reikia sutelkti didžiausią dėmesį, ir esame pasiruošę dalytis patirtimi, kad reformos Juodkalnijoje būtų kokybiškai įgyvendintos ir, svarbiausia, rezultatyvios“, – Prezidentūros išplatintame pranešime cituojamas G.Nausėda.

Pasak Prezidentūros, Juodkalnijos vadovas puikiai informuotas apie Baltijos šalių saugumo situaciją ir grėsmes, jas taip pat labai rimtai vertina, kelia mums aktualių grėsmių klausimus tarptautiniuose forumuose.

„Saugumo srityje turime Lietuvą suprantantį draugą iš Vakarų Balkanų“, – sakė G.Nausėda.

Kaip teigia Prezidentūra, šalies vadovas išreiškė padėką Juodkalnijai už griežtą poziciją dėl sankcijų Rusijai ir už aktyvų dalyvavimą saugumo bei gynybos projektuose.

Per susitikimą apsikeista mintimis aktualiausiais NATO klausimais, aptarti hibridinių grėsmių keliami iššūkiai regione, Rusijos agresija Ukrainos Rytuose, energetinio ir branduolinio saugumo temos.

Anot Vyriausybės, premjeras Saulius Skvernelis pakvietė Juodkalniją užmegzti bendradarbiavimo ryšius ir apsvarstyti narystę NATO energetinio saugumo kompetencijos centre arba dalyvauti bendradarbiavimo su šiuo centru projektuose.

„Matomas potencialas ekonominio bendradarbiavimo srityje, kurį reikia stiprinti. Didelių neišnaudotų galimybių turi dvišalė prekyba ir turizmas tarp mūsų šalių“, – teigiama Vyriausybės išplatintame pranešime.

Taip pat Lietuva pasisako už derybų dėl narystės ES su Šiaurės Makedonija ir Albanija pradėjimą 2020-ųjų kovą.

Juodkalnijos prezidentas Lietuvoje lankosi pirmą kartą.

2021 metais bus minimos 15-osios Lietuvos ir Juodkalnijos diplomatinių santykių užmezgimo metinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius