Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 31

Lietuva protestuoja prieš G.Sapožnikovos knygos pristatymą Italijos parlamente

Lietuvos užsienio reikalų ministerija propagandiniu vadina trečiadienį Italijos parlamente vyksiantį Rusijos žurnalistės Galinos Sapožnikovos knygos apie Lietuvą pristatymą. G.Sapožnikova Lietuvoje yra paskelbta nepageidaujamu asmeniu.
Galina Sapožnikova (centre)
Galina Sapožnikova (centre) / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

„G.Sapožnikovos knygos pristatymą Italijos parlamente vertiname kaip Kremliaus propagandinį ir dezinformacinį renginį“, – rašoma ministerijos komentare BNS.

Trečiadienį Italijos parlamente vyks renginys, kuriame bus pristatyta portalo „Komsomolskaja pravda“ žurnalistės knyga „Lietuviškas sąmokslas. Kaip žlugo Sovietų Sąjunga ir kas nutiko tiems, kurie bandė ją išsaugoti“. Jame turėtų dalyvauti ir pati autorė.

Kaip informavo Užsienio reikalų ministerija, Lietuvos ambasadorė Italijoje Jolanta Balčiūnienė išsiuntė protesto laiškus Italijos Senato pirmininkui Pietro Grasso, Italijos Deputatų Rūmų pirmininkei Laurai Boldrini, Senato Užsienio reikalų komiteto pirmininkui Pier Ferdinando Casini ir renginio organizatoriams parlamentarams bei pabrėžė būtinybę bendrai kovoti su Rusijos dezinformacijos kampanijomis.

2014-ųjų Lietuvos Valstybės saugumo departamento ataskaitoje nurodoma, kad Taline ir Maskvoje gyvenanti G.Sapožnikova yra įsteigusi tarptautinį žiniasklaidos klubą „Format A-3“, kuris Baltijos šalyse skleidžia „Rusijos politines ir ideologines nuostatas“. Vien 2013-aisiais Lietuvoje buvo surengta 11 renginių, kuriuose pasisakė Rusijos informacinę politiką palaikantys politologai, ekonomistai, rašytojai ir kultūros atstovai.

Estijos žvalgyba G.Sapožnikovą taip pat yra paminėjusi 2009-ųjų ataskaitoje, kaip vieną spaudos klubo „Impresum“ įkūrėjų.

Estijos saugumo policijos duomenimis, klubas užsiėmė antiestiška propaganda, kvietė pašnekovus, kurie palaiko Kremliaus politiką ir nostalgines nuotaikas žlugusiai Sovietų sąjungai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius