Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 27

Lietuviai šiurpina Airijos policiją: nesumokėjusiam už narkotikus vyriškiui emigrantas grasino ginklu

Airijos policija į areštinę uždarė lietuvį, kuris įtariamas grasinęs ginklu vyrui už tai, kad šis nesumokėjo jam už narkotikus. Vos prieš kelis metus iš Jungtinės Karalystės deportuotas vyras nežinia kaip prasmuko į Airiją, čia kurį laiką stengėsi nepapulti policijos akiratin, tačiau galiausiai palūžo.
Serialo „Pasmerkti IV“ naujojo sezono pristatymo akimirka
Serialo „Pasmerkti IV“ naujojo sezono pristatymo akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

43 metų lietuvį vasario 23 dieną surengtos specialiosios operacijos metu sulaikė gausios vietos policijos pajėgos. Jas pasitelkė vietos tyrėjai. Vyras sulaikytas savo namuose, praneša Airijos naujienų portalas independent.ie.

Naujienų portalo šaltinių teigimu, sulaikytasis yra „labai pavojingas nusikaltėlis“ Lietuvoje kalėjęs už nužudymą.

Kad sučiuptų vietinius šiurpinusį lietuvį, policija pasitelkė Interpolą.

Airijoje sulaikytas nusikaltėlis anksčiau Lietuvoje buvo nuteistas 8,5 metų laisvės atėmimo bausme už tyčinę žmogžudystę, o taip pat dar 2,5 metų kalėjo už sunkų sveikatos sutrikdymą.

Atlikęs bausmę vyras, 2015 metais nusprendė emigruoti į Jungtinę Karalystę, tačiau čia netrukus buvo sulaikytas dėl vagystės. Po to, kai vietos policija sužinojo už kokius nusikaltimus vyriškis kalėjo Lietuvoje, jis buvo deportuotas.

Iki šiol nežinoma, kada tiksliai ir kokiu būdu jis atvyko į Airiją. Portalo šaltinių teigimu, jis jau kurį laiką gyveno Longfordo mieste, stengdamasis neatkreipti į save policijos dėmesio.

„Policijai buvo pranešta apie incidentą Longforde, kurio metu užpuolikas grasino nužudyti nukentėjusį, taikėsi į jį ginklu, smurtavo“, – naujienų portalui įvykio aplinkybes atskleidė neįvardintas šaltinis policijoje.

Vietos policija greitai sureagavo į įvykį ir įtariamasis buvo sulaikytas praėjus vos kelioms valandoms po užpuolimo.

Tiriant įvykį paaiškėjo, kad auka, taip pat užsienio pilietis, iš lietuvio įsigijo nedidelį kiekį narkotinių medžiagų, už kurias šis vėliau pareikalavo sumokėti dešimt kartų didesnę sumą.

Negavęs pinigų Lietuvoje už žmogžudystę kalėjęs vyras įpyko ir atvykęs į nukentėjusiojo namus šį sumušė, taikėsi ginklu ir grasino nužudyti.

„Jis pasakė, kad šis turi 24 valandas, kad sumokėtų visus pinigus, arba bus nužudytas“, – žurnalistams atskleidė neįvardintas šaltinis.

Atvykę į lietuvio namus, policijos pareigūnai aptiko net tris ginklų muliažus, vienas kurių ir buvo panaudotas užpuolimo metu.

Jo namuose taip pat rastas nedidelis kiekis kanapių ir, kaip manoma, amfetamino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius