Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 07

Lietuviai su sprogmenimis nebesifotografuoja, o praneša išminuotojams

Kauno Juozo Vitkaus Inžinerijos bataliono kapitonas Irmantas Genevičius priminė, kad pernai Zarasų rajone, Turmanto kaime, 15 arų plote, buvusioje Antrojo pasaulinio karo ginklų saugyklos vietoje buvo surasta daugiau nei 2000 sprogmenų. O ar šiemet „užderėjo“ daugiau sprogmenų?
Išminuotojas
Išminuotojas / KAM archyvo nuotr.

I.Genevičius papasakojo, kad nuo šių metų pradžios buvo gauta 140 iškvietimų dėl rastų galimai sprogmenų visoje šalyje, iš viso neutralizuota jų buvo apie 400. Jo teigimu, šiemet rastų sprogmenų kiekis yra mažesnis nei pernai tuo pačiu metu, bet galutinę statistiką pateikti dar anksti.

Lietuvoje dažniausiai randami artilerijos sviediniai ir minosvaidžių minos, taip pat nemažą dalį sudaro aviacijos bombos bei granatos.

Paklaustas, kuriose teritorijose randama daugiausia sprogmenų, išminuotojų vadas pabrėžė, kad daugiausia tokių ekstremalių radinių aptinkama Marijampolės apskrityje, Vilkaviškio rajone. Šiais metais sprogmenų kiekiu išsiskiria Alytaus ir Klaipėdos rajonai. I. Genevičius paaiškina, kad tose vietose yra daugiau sprogmenų, todėl išminuotojai daugiau jų nukenksmina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius