Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 02 12

Lietuvis neištvėrė: užsidarė „Ryanair“ orlaivio tualete ir užsirūkė, už tai gavo beveik 300 Eur baudą

Keleivis, skridęs į Birmingamą, neiškentė lėktuve neužtraukęs dūmo – užsidaręs tualete jis nusprendė slapta parūkyti. Šis poelgis kainavo jam 235 svarus (298 Eur).
Andrejus Tolmačiovas
Andrejus Tolmačiovas / Anglijos policijos išplatinta nuotr.
Temos: 2 Ryanair Cigaretės

Kaip skelbia portalas birminghammail.co.uk, Andrejus Tolmačiovas aiškino, kad orlaivio tualete užsirūkė, nes „nesugebėjo išbūti keturias valandas nerūkęs“. 

Iš Kanarų į Birmingamą jis skrido „Ryanair“ oro linijų lėktuvu. Praėjus valandai, kai lėktuvas pakilo, jis nusprendė, kad daugiau kentėti nebegali. 

52-ejų Lietuvos pilietis pripažintas kaltu dėl rūkymo tualete, taip pat dėl lėktuvo tvarkos pažeidimo. Orlaiviuose rūkyti yra draudžiama. 

Incidentas įvyko sausio 25 d. 

Skrydžio pradžioje buvo priminta, kad lėktuve rūkyti negalima. Vis dėlto lėktuvo įgulai vyras iš Lietuvos sukėlė įtarimų.

Praėjus valandai skrydžio jis užsidarė tualete, o orlaivio įgula išgirdo, kaip jis pakartotinai leidžia vandenį tualete. Stiuardesės pabeldė į duris ir paprašė jas atidaryti. Kai vyras atidarė duris, nieko aiškinti jau nebereikėjo – buvo akivaizdu, kad šis ką tik rūkė – tualete sklandė dūmai, jautėsi tabako kvapas. Keliautojas iš Lietuvos nė neneigė pasielgęs blogai. 

Pilotas susisiekė su policija. Lėktuvui nusileidus Birmingamo oro uoste, nepaisiusio taisyklių vyro jau laukė pareigūnai. Apklausiamas jis tvirtino negirdėjęs priminimo, kad lėktuve rūkyti negalima. Bedarbis A.Tolmačiovas jau pažįstamas Anglijos policijai – anksčiau yra sėdęs prie vairo girtas. 

„Aš užkietėjęs rūkalius ir man sudėtinga nerūkyti keturias valandas, kol trunka skrydis“, – aiškinosi jis. Jis tvirtino apgailestaujantis ir žadėjo taip nebesielgti. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius