-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 24 /12:18

Lietuvoje – 38 nauji koronaviruso atvejai, 28 iš jų – Vilniaus apskrityje, mirė dar vienas žmogus

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pranešime skelbia, kad praėjusią parą šalyje patvirtinti 38 nauji koronaviruso atvejai. Iš viso Lietuvoje koronavirusas buvo nustatytas 2673 asmenims. 1766 pasveiko nuo ligos, o 807 – serga. 3460 žmonės šiuo metu turi izoliuotis. Taip pat pranešta, kad nuo koronaviruso mirė dar vienas žmogus.
Koronavirusas
Koronavirusas / 123RF.com nuotr.

Nuo koronaviruso Lietuvoje mirė 85 žmonės, iš jų keturi – per praėjusią savaitę.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) rugpjūčio 24 d. 9 val. duomenimis:

  • Patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms: 2673
  • Sergančių žmonių skaičius: 807
  • Per vakar dieną patvirtintų naujų COVID-19 susirgusių žmonių skaičius: 38
  • Mirusių nuo koronaviruso žmonių skaičius: 85
  • Užsikrėtusieji koronavirusu, mirę dėl kitų priežasčių: 15
  • Pasveikusių žmonių skaičius: 1766
  • Izoliacijoje esančių asmenų skaičius (sergančių, sąlytį turėjusių, iš paveiktų teritorijų atvykusių, kuriems išduoti sprendimai aktualiu 14 dienų laikotarpiu): 3460

Nuo birželio 1 d. įvežtinių atvejų: 169

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 38 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. 28 iš jų registruoti Vilniaus, 4 – Klaipėdos, 3 – Kauno, 2 – Utenos ir 1 Marijampolės apskrityse.

Po kontakto su sergančiaisiais užsikrėtė 27 žmonės, 8 asmenų užsikrėtimo aplinkybės šiuo dar nežinomos. Be to, per praėjusią parą registruoti 3 įvežtiniai atvejai.

Įvežtiniai atvejai – iš Ukrainos ir Švedijos

2 įvežtiniai atvejai vakar registruoti Klaipėdos apskrityje. COVID-19 liga patvirtinta asmenims, į Lietuvą grįžusiems iš Švedijos ir Ukrainos. Abu atvejai – besimptomiai.

Dar 1 įvežtinis atvejis patvirtintas Vilniaus apskrityje. Asmuo į Lietuvą atvyko iš Ukrainos. COVID-19 ligai būdingų simptomų žmogus nejaučia.

20 naujų atvejų yra siejami su židiniais

9 nauji atvejai, per vakar parą registruoti Vilniuje, yra susiję choru, apie su kuriuo susijusius atvejus NVSC pranešė anksčiau. Iš viso su šiuo židiniu siejama jau 19 susirgimų.

3 per vakar nustatyti atvejai Vilniaus apskrityje yra siejami su židiniu įmonėje „Intersurgical“. Visi asmenys jaučia koronavirusui būdingus simptomus. Šiuo metu registruoti 6 su šiuo protrūkiu susiję atvejai. Vertinama, kad židinys įmonėje turi sąsajų su šeiminiu protrūkiu Molėtų rajone.

Dar 2 atvejai Vilniuje yra siejami su židiniu vienos dovanų čekius parduodančios įmonės administracijoje. Iš viso su protrūkiu šiuo metu siejami 6 užsikrėtimo COVID-19 liga atvejai.

Be to, 2 nauji atvejai Vilniaus apskrityje siejami su UAB „Geruda“. Iš viso su šiuo židiniu siejami 6 registruoti atvejai, įskaitant patvirtintus praėjusią parą.

1 atvejis, nustatytas per praėjusią parą Kauno apskrityje, siejamas su židiniu UAB „Kelio ženklai“. Tai jau 3-iasis atvejis, susijęs su šiuo protrūkiu.

Dar 1 atvejis Kaune yra siejamas su protrūkiu Akademinėje kredito unijoje Kaune. Šiuo metu su židiniu iš viso siejama 10 susirgimų. NVSC primena, jog, kaip užsikrėtė pirmasis žmogus, šiuo metu vis dar nėra aišku, tačiau kaip viena iš prielaidų nurodomas asmens apsilankymas restorane.

Taip pat dar vienas, vakar Vilniuje patvirtintas atvejis, yra vertinamas kaip susijęs su protrūkiu menininkų gretose. Skaičiuojama, kad tai – 27-asis užsikrėtimo atvejis, įskaitant atvejus Vilniuje ir Kaune.

Klaipėdoje per vakar parą registruotas antrasis susirgimas vienoje šeimoje. Asmeniui pasireiškė COVID-19 ligai būdingi simptomai.

Be to, nustatyta, kad dar 7 žmonės užsikrėtė po kontakto su asmenimis, kuriems patvirtinta COVID-19 liga.

TAIP PAT SKAITYKIYTE: Atnaujinti koronavirusu užsikrėtusių asmenų maršrutai Lietuvoje: kas, kur, kada buvo?

8 asmenų užsikrėtimo aplinkybės dar nėra aiškios

Šiuo metu epidemiologams dar nepavyko nustatyti, kaip užsikrėtė 8 asmenys – 5 Vilniaus, po vieną Klaipėdos, Kauno ir Marijampolės apskrityse. Asmenys tirti dėl COVID-19 ligai būdingų simptomų.

Epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, kad asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo.

Lietuvoje – 85-oji mirtis

NVSC praneša, kad Kauno klinikinėje ligoninėje mirė koronavirusu užsikrėtęs žmogus. Tai 85-oji mirtis šalyje. Mirusysis priklausė 80-89 metų amžiaus grupei, turėjo gretutinių susirgimų.

COVID-19 liga asmeniui buvo patvirtinta rugpjūčio 12 d. Nustatyta, kad mirusysis užsikrėtė po kontakto su sergančiu artimuoju namų aplinkoje.

SAM praneša, kad šią savaitę, nuo rugpjūčio 24 d. iki rugpjūčio 30 d. imtinai Kauno, Prienų, Trakų, Molėtų, Tauragės, Kupiškio, Kaišiadorių rajonų, taip pat Kauno, Klaipėdos ir Vilniaus miestų gyventojams bus intensyviau atliekami tyrimai dėl koronaviruso infekcijos (COVID-19 ligos). Šiose 10 savivaldybių fiksuojamas didesnis sergamumas negu kitose Lietuvos savivaldybėse.

Penktadienio, rugpjūčio 21 d., duomenimis, Lietuvos sergamumo koronaviruso infekcija rodiklis 100 tūkst. gyventojų siekė 12,8. Intensyvesnis testavimas reikalingas tose savivaldybėse, kuriose epidemiologinis rodiklis 100 tūkst. gyventojų viršija Lietuvos vidurkį bei yra didesnis už 5, ir per paskutines 14 dienų buvo nustatytas daugiau nei vienas užsikrėtimo koronavirusine infekcija atvejis.

Kauno rajone sergamumo rodiklis siekia 45,6, Kauno mieste – 37,7, Prienų rajone – 31,0, Trakų rajone – 27,7, Molėtų rajone – 23,3, Klaipėdos mieste – 19,4, Tauragės rajone – 18,5, Kupiškio rajone – 18,3, Kaišiadorių rajone – 16,9, Vilniaus mieste - 16,7.

Kaip sekmadienį rašė BNS, pasak Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento vadovės Rolandos Lingienės, koronavirusas pastaruoju metu plinta per kontaktus su užsikrėtusiais asmenimis, todėl reikia pristabdyti socialinį gyvenimą.

Ji sakė, kad rugpjūčio mėnesį apie 66 proc. užsikrėtė po kontakto su sergančiuoju, apie 21 proc. atvejų užsikrėtimo grandinės nepavyksta nustatyti ir apie 13 proc. atvejų yra įvežtiniai.

Šeštadienį pranešta apie tai, kad Lietuvos vaikų ir jaunimo centre veikiančiame darželyje „Taškius“ patvirtintas koronaviruso atvejis. Dėl to darželio auklėtiniams ir mokytojams nurodyta neatvykti, o Nacionalinis visuomenės ir sveikatos centras (NVSC) aiškinasi galimą kontaktą turėjusius asmenis, patvirtino darželio direktorė Lina Jankauskaitė.

Be to, iš Vokietijos į Lietuvą atvykusiems asmenims nuo pirmadienio įvedama privaloma dviejų savaičių izoliacija. Iš viso paveiktų šalių sąraše – jau 102 valstybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius