Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2015 01 08 /2015 01 09

Lietuvoje antrą kartą vykstančiai akcijai „Neužmirštuolė“ paruošta 50 tūkst. žiedų

Šiemet Lietuvoje antrą kartą vyks akcija „Neužmirštuolė“, kurios metu visi Lietuvos gyventojai per Laisvės gynėjų dieną bus raginami įsisegti vieningą ženkliuką – neužmirštuolės žiedą.
Aistė Gedvilienė
Aistė Gedvilienė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Pernai buvome paruošę 10 tūkst. neužmirštuolės žiedų. Pamatę, kokio populiarumo sulaukė ši akcija 2015 m. pagaminome 50 tūkst. žiedų“, – penktadienį Kaune surengtoje spaudos konferencijoje sakė akcijos koordinatorė Aistė Gedvilienė.

Segėjo ir užsienio lietuviai

Pasak A.Gedvilienės, akcijos idėja kilo ieškant naujų formų paminėti svarbią Lietuvai datą. „Mitingai, minėjimai daug kam nuobodūs, bet turime žinoti, kam reikia būti dėkingiems už laisvę“, – kalbėjo ji.

Gėlės žiedo simbolis pasirinktas norint parodyti pagarbą kovotojams už laisvę, o neužmirštuolės pavadinime užkoduota mintis, jog kovotojai yra nepamiršti ir šiandien. Iniciatyvą lydės šūkis „Aš prisimenu, kodėl esame laisvi“.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Neužmirštuolės žiedas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Neužmirštuolės žiedas

Pernai neužmirštuolės žeidus parsisiuntę iš internetinio puslapio www.neuzmirsk.lt segėjo ir įvairiose šalyse gyvenantys lietuviai. „Matėme nuotraukų iš Indijos, JAV, Europo šalių“, – sakė A.Gedvilienė.

Akcijos ženkliuką kaip ir praėjusiais metais bus galima parsisiųsti iš tinklapio www.neuzmirsk.lt, taip pat jį bus galima gauti Sausio 13-ajai skirtų renginių ir minėjimų vietose.

Globoja prezidentė

„Sausio 13-oji Lietuvai reiškia išsaugotą laisvę ir apgintą nepriklausomybę, reiškia visų mūsų pareigą net sunkiausiomis akimirkomis būti kartu ir gyventi dėl Lietuvos. Minėdami Laisvės gynėjų dieną, privalome prisiminti mūsų valstybės didvyrius ir niekada neužmiršti mūsų laisvės kainos. Kviečiu jus visus prisijungti prie prasmingos pilietinės akcijos „Neužmirštuolė“, – sako šalies vadovė D.Grybauskaitė.

Neužmirštuolė – popierinė gėlė, kurią prie savo širdies sausio 13 d. įsisegti kviečia akcijos globėja D.Grybauskaitė, LR kariuomenės vadas gen. mjr. Jonas Vytautas Žukas, Lietuvos banko Valdybos pirmininko pavaduotoja Ingrida Šimonytė, režisierė Dalia Ibelhauptaitė, žurnalistas, TV laidų vedėjas Andrius Tapinas, Europos Parlamento pirmininko patarėjas, Lietuvių bendruomenės Belgijoje pirmininkas Arnoldas Pranckevičius, edukologė dr. Austėja Landsbergenė ir kiti.

Kauno meras Andrius Kupčinskas sakė, kad akcija „Neužmirštuolė“ padeda jaunimui neužmiršti istorijos. „Tai labai svarbu, ypač dabar, kai tą istoriją bandoma perrašyti. Jaunimas turi žinoti tiesa“, – kalbėjo jis.

Meras minėjo, kad jau šeštadienį Kaune pradedamas renginių ciklas skirtas Sausio 13 d. įvykiams. Pirmadienį kauniečiai kviečiami rinktis į Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelį, kur bus užkurtas laužas, moksleiviai su krašto apsaugos savanoriais dalys arbatą.

Kviečia aukoti gynybai 

Gėlės žiedo simbolis pasirinktas norint parodyti pagarbą kovotojams už laisvę, o neužmirštuolės pavadinime užkoduota mintis, jog kovotojai yra nepamiršti ir šiandien.

„Kviesdami įsisegti akcijos simbolį taip pat primename, kad turime įsipareigojimų savo laisvei ir kviečiame visus paaukoti bent simbolinę sumą krašto gynybos reikmėms“, – teigia  iniciatyvos koordinatorė A.Gedvilienė.

Lėšas aukoti bus galima tinklapyje www.aukok.lt .

Praėjusiais metais akcijoje dalyvavo ir įvairios nevyriausybinės organizacijos:  Politinių kalinių ir tremtinių sąjunga, Jaunųjų konservatorių lyga, Sausio 13-osios brolija, Tautinė Lietuvių studentų korporacija „Neo-Lithuania“, Jaunieji krikščionys demokratai, Lietuvos jaunimo organizacijų taryba, Atlanto sutarties Lietuvos bendrija, VU TSPMI studentų korporacija „RePublica“, pilietiškai aktyvaus jaunimo organizacija „Juodai balta“, Jaunųjų profesionalų programa „Kurk Lietuvai“ taip pat Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partija, buvo išdalinta daugiau nei 20 tūkst. „Neužmirštuolių“ ženkliukų visoje Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius