Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 03 27

Lietuvoje – dar nematyta asilų veislė

Klaipėdos zoologijos sode apsigyveno reti gyvūnai – puatu veislės asiliukų porelė. Jų pasaulyje skaičiuojama vos pora šimtų. Luisas ir Šantel – Prancūzų veislės asilai yra didžiausi pasaulyje. Luisas ir Šantel – pirmieji tokie asilai Lietuvoje.
Asilas pievoje
Asilas pievoje / 123rf nuotr.

„Aš džiaugiuosi, kad Klaipėdos zoologijos sode turime šių gyvūnų. Pabaltyje jų iš viso nėra, kelis turi Lenkija, o visi kiti – išsibarstę po visą pasaulį. Visame pasaulyje tokių asilų priskaičiuojama apie 200“, – kalbėjo Klaipėdos zoologijos sodo vadovas Edvardas Legeckas.

Prancūzų puatu veislės asilai, paprastai užauga beveik iki dviejų metrų. Šie gyvūnai nuo kitų šios rūšies asilų skiriasi ne tik dydžiu, bet ir kailiu.

 „Kailis pakankamai ilgas, tai apsaugo gyvūną nuo šalčio ir nuo karščio. Kiek teko matyti pilnai suaugusių šios veislės asilų, tai jų kailis susisuka į dredus ir nutįsta beveik iki žemės“, – apie neįprastus gyvūnus pasakojo Klaipėdos zoologijos sodo savanorė Viktorija Tilvikaitė.

Prieš savaitę iš Čekijos į Klaipėdos zoologijos sodą atkeliavę pusės metų asiliukai greitai apsiprato naujoje aplinkoje. Vietoje nenustygstantys, Luisas ir Šantel noriai leidžiasi vedžiojami pasivaikščioti ir smalsiai bendrauja su visais, kas juos aplanko.

Pašarui neišrankūs asiliukai minta daržovėmis, vaisiais, žole ir šienu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius