-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 20

Lietuvoje lankosi Vengrijos kariuomenės vadas, su Lietuvos kolega aptarė paramą Ukrainai

Lietuvoje nuo pirmadienio viešintis Vengrijos kariuomenės vadas generolas leitenantas Romuluszas Ruszin-Szendis su Lietuvos kariuomenės vadu generolu leitenantu Valdemaru Rupšiu aptarė saugumo situaciją regione, paramos Ukrainai klausimus.
Romuluszas Ruszin-Szendis
Romuluszas Ruszin-Szendis / Lietuvos kariuomenės nuotr.

„Pokalbių metu sutarėme, kad ne tik keisimės patirtimi, bet ir bendradarbiausime NASAMS ir PzH2000 projektų klausimais. Esu dėkingas už Vengrijos ginkluotųjų pajėgų indėlį NATO oro erdvės saugumui. Vengrija buvo pirmoji valstybė po JAV dislokavusi rotacines pajėgas Lietuvoje ir jau trečią kartą vykdo NATO oro policijos misiją Lietuvoje“, – kariuomenės pranešime cituojamas Lietuvos kariuomenės vadas V.Rupšys.

Su trijų dienų vizitu į Lietuvą atvykęs Vengrijos kariuomenės vadas susitiko su Vengrijos atstovu NATO pajėgų integravimo vienete bei lankėsi Lietuvos kariuomenės Specialiųjų operacijų pajėgų treniruočių bazėje, pranešė Lietuvos kariuomenė.

Antradienį svečias lankosi Lietuvos kariuomenės vienetuose, susitiks su NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės kariais ir aplankys NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse vykdančius Vengrijos kontingento karius.

Vengrijos kontingento kariai nuo Lietuvos įstojimo į Aljansą jau trečią kartą vykdo NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse su naikintuvais JAS-39 „Gripen“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius