-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 25

Lietuvoje minima tarptautinė kovos su smurtu prieš moteris diena

Sekmadienį Lietuvoje minima Tarptautinė kovos su smurtu prieš moteris diena.
Smurtas artimoje aplinkoje
Smurtas artimoje aplinkoje / 123rf.com nuotr.

Ta proga oranžine spalva nušvis ir svarbiausių valstybės institucijų pastatai, tarp jų – Prezidentūra bei Užsienio reikalų ministerija. Prie šios akcijos prisidės ir Europos namai, Prancūzijos ambasada bei Baltasis tiltas Vilniuje.

Tokiu būdu duodamas startas tarptautinei 16 dienų kampanijai kovos su smurtu prieš moteris „Nušviesk pasaulį oranžiniu“ („Orange the World“), ji rengiama nuo 2015 metų.

Kovos su smurtu prieš moteris dieną žymūs pasaulio pastatai ar objektai nušvinta oranžine spalva – taip norima atkreipti visuomenės dėmesį į paplitusią smurto prieš moteris ir mergaites problemą.

Europos lyčių lygybės instituto išplatintame pranešime teigiama, kad Lietuvoje smurtą artimoje aplinkoje patiria beveik ketvirtadalis moterų. Tik viena iš keturių smurtą patyrusių moterų dėl to kreipėsi į teisėsaugos institucijas. Šis rodiklis yra gerokai mažesnis už ES vidurkį, jis siekia 33 procentus.

„Šie skaičiai neatskleidžia problemos masto smurto prieš moteris artimoje aplinkoje ir viešose vietose – tokiose kaip mokyklos ir darbovietės. Daugybė moterų, patyrusios smurtą, dar nesikreipia pagalbos. Turime keisti šią situaciją ir sukurti aplinką, kurioje fizinės jėgos panaudojimas nebūtų toleruojamas, o moterys jaustųsi saugios pranešdamos, kad tapo smurto aukomis“, – teigė Europos lyčių lygybės instituto direktorė Virginija Langbakk.

Policijos departamento duomenimis, 2017 metais gauta beveik 48 tūkst. pranešimų dėl galimo smurto artimoje aplinkoje, užregistruota beveik 11 tūkst. nusikaltimų. Aštuonios iš dešimties šių nusikaltimų aukos buvo moterys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius