Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 22 /16:47

Lietuvoje neplaninio kariuomenės judėjimo nevyksta, teigia krašto apsaugos ministras

Lietuvoje nevyksta jokio neplaninio kariuomenės judėjimo, didžiosios pratybos pasibaigusios, sako krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.
Raimundas Karoblis
Raimundas Karoblis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„(...) to tikrai nėra, kiek žinau, nei Lenkijoje, nėra nei Lietuvoje. Apskritai jokių neplaninių tiek NATO, tiek Lietuvos kariuomenės judėjimų nėra, didžiųjų pratybų nevyksta“, – šeštadienį LRT radijui sakė jis.

Taip ministras komentavo Aliaksandro Lukašenkos pareiškimą, kad prie Baltarusijos sienų Lietuvoje ir Lenkijoje užfiksuotas NATO pajėgų „rimtas judėjimas“, todėl įvedama aukščiausio lygio kovinė parengtis.

R.Karoblio teigimu, Lietuvos reakcija į A.Lukašenkos pareiškimus turėtų būti rami, nereikėtų pasiduoti provokacijoms.

„Ponas Lukašenka ir toliau aktyviai ieško išorės priešų, siekdamas pateisinti savo veiksmus prieš Baltarusijos ir tarptautinę bendruomenę. Nei Lietuva, nei NATO Baltarusijai karinių grėsmių nekelia“, – teigiama ministro komentare BNS.

Anot Lietuvos kariuomenės, ji vykdo įprastinę savo veiklą.

„Lietuvos kariuomenė vykdo įprastinę veiklą, jokio papildomo judėjimo su NATO kariais Lietuvos teritorijoje neatlieka. Atidžiai ir su visišku rimtumu, kaip visada, stebime karines pratybas Baltarusijoje“, – sakoma kariuomenės komentare BNS.

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda šeštadienį taip pat teigė, kad A.Lukašenkos režimo kalbos apie Baltarusijai kylančias išorės grėsmes neturi jokio pagrindo. Anot jo, taip siekiama nukreipti dėmesį nuo vidaus problemų.

Baltarusijoje pastarosiomis savaitėmis vyksta protestai prieš prezidento rinkimų rezultatų klastojimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius