Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 02

Lietuvoje nustatyti dar 25 iš Jungtinės Karalystės kilusio viruso atvejai

Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija (NVSPL), koordinuojanti koronaviruso sekoskaitos tyrimus Lietuvoje, informuoja, kad nustatyti dar 25 naujus iš Jungtinės Karalystės kilusio (B.1.1.7) viruso linijos atvejai, rašoma pranešime spaudai.
Žmonių gausa Užupio ir Paupio takuose
Žmonių gausa Užupio ir Paupio takuose / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Vilniaus Universiteto ligoninės Santaros klinikų laboratorijoje buvo ištirta 15 tikslingai atrinktų ėminių (pagal PGR produkto S geno nebuvimą) – 13 atvejų priskirti „britiškajai“ atmainai.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno klinikų laboratorijoje iš 85 ištirtų ėminių, 11 nustatyta taip pat „britiškoji“ mutacija.

Lietuvai sekoskaitos tyrimuose talkinanti Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro laboratorija iš 188 nusiųstų ėminių ištyrė 159 ėminius ir 1 aptiko B.1.1.7 viruso liniją.

Pasak NVSPL direktoriaus Dano Bakšos, ėminiai sekoskaitos tyrimams atrenkami iš įvairių Lietuvos regionų, kad būtų galima įvertinti mutacijų paplitimą tiek visos valstybės mastu, tiek atskiruose jos regionuose. Dalis ėminių yra atrenkami atsitiktinai, o dalis pagal specifinius atrankos kriterijus, kaip, pavyzdžiui, Santaros klinikų ištirti 15 atvejų, iš kurių pasitvirtino, kad dauguma buvo B.1.1.7 viruso linijos atvejų.

NVSPL duomenimis, organizuojant sekoskaitą, iš viso nuo vasario mėnesio Lietuvoje buvo aptikti 37 B.1.1.7 viruso linijos atvejai.

Jeigu jums kyla klausimų dėl COVID-19 vakcinos, siųskite juos mūsų redakcijai el. pašto adresu skiepai@15min.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius