Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 28

Lietuvoje pradingo dar viena kengūra: spėja, kad pavogė

Šį kartą kengūra dingo iš Utenos rajone Klovinių kaime esančio ūkio. Kengūras Klovinių kaime augina Dianos ir Gintauto Burneikų šeima. Žinia apie pabėgusį gyvūną sekmadienio ryte feisbuke pasidalino Utenos rajono gyvūnų mylėtojų draugija – pranešime teigiama, kad maža tikimybė, jog kengūra pabėgo.
Pabėgusi kengūra
Pabėgusi kengūra / Feisbuko nuotr.
Temos: 2 Kengūra Ūkis

„24 d. iš Klovinių kaimo dingo ar pabėgo (maža tikimybė) kengūra (valabis) patelė, gal galima duoti skelbimą. Gal kažkas užmatys mūsų kengūrytę ir padės susigrąžinti į namus“, – rašoma minėtame feisbuko puslapyje pasidalintame pranešime.

Gintautas Burneikis, ūkio, iš kurio pabėgo kengūrėlė, savininkas, 15min teigė, kad tai – pirmas kartas, kada iš jo ūkio dingo kengūra. Kartu su žmona mažas kengūras – valabius – jis teigė auginantis apie 2 metus.

Kad trūksta kengūros praėjusią savaitę pastebėjo D.Burneikienė. Anot G.Burneikio, tai buvo nesunku, nes šiuo metu jų ūkyje gyvena tik viena kengūra. „Aš šiuo metu Belgijoje, bet žmona sakė, kad išieškojo visą teritoriją ir nieko nerado“, – sakė vyras.

Ūkininkai spėja, kad kengūra galėjo būti pavogta, nes iš ūkio pabėgti galimybių beveik nėra. Kengūra gyveno su stručiais, juosiama dviejų metrų aukščio tvoros ir elektrinio piemens, kad pas gyvūnus nelįstų lapės. Kengūrai pradingus, itin keistai elgėsi strutis. Tai šeimininkei sukėlė nerimą.

„Strutį rado net įbėgusį pas triušius. Ten visai kitas narvas, jis ten įšoko per tokį kaproninį tinklą. Paprastai jie taip nedaro, jei nebūna labai išgąsdinti. Kažkas juos išgąsdino“, – pasakojo G.Burneikis.

Tai – ne pirma šiemet Lietuvoje prašapusi kengūra.

Dingusios kengūros vertė yra 1500 eurų, o ji sveria apie 25 kilogramus, tad ją išsigabenti neturėjo būti labai sunku.

„Jeigu būtų buvusi lapė, papjauta kengūra, vis tiek būtų kraujo, nors stručių bijo. Tas pabėgimas keistokas“, – sakė kengūros savininkas.

Tai – ne pirma šiemet Lietuvoje prašapusi kengūra. Birželio mėnesį Rokiškio rajone esančiuose Žeimiuose į laisvę ištrūko kengūra, vardu Ajezulis. Gyvūnas buvo rastas nušuoliavęs 5 kilometrus nuo ūkio, iš kurio pabėgo. Sugrąžintas namo Ajezulis nugaišo. Nugaišo Rokiškio rajono ūkininkų auginta kengūra. Po skrodimo paaiškėjo, kad gyvūnui buvo daug kartų suduota, veikiausiai, – lazda. Ieškant gyvūno jo savininkai įtarė, kad niekadėjai tyčia išgąsdino gyvūną. Ajezulį dabartiniai savininkai taip pat įsigijo iš Dianos ir Gintauto Burneikų ūkio.

Spalio mėnesio pradžioje sostinėje filmuojant trumpametražį filmą vaikams taip pat į laisvę ištrūko kengūra. Deja, šį kartą gyvūnui geruoju nesibaigė. Spalio 7 dieną Pilaitės mikrorajone pastebėtas gyvūnas jau kitos dienos rytą buvo rastas partrenktas automobilio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius