Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 26

Lietuvoje – vėl griežta kontrolė: policija ne tik ribos judėjimą, bet ir stebės besibūriuojančius

Penktadienį dėl koronaviruso plitimo šalyje Vyriausybė Velykų laikotarpiui vėl sugrąžino griežtus judėjimo ribojimus. Nauji draudimai įsigalioja jau šiąnakt. Anot policijos, griežtai bus kontroliuojamas ne tik judėjimas tarp savivaldybių, tačiau principingai bus užtikrinama, kad žmonės nesibūriuotų ir kitaip nepažeidinėtų karantino reikalavimų.

Dalis Lietuvos nuo kovo 16 dienos galėjo pasidžiaugti laisvesniu gyvenimu. Judėjimo ribojimai atlaisvinti ten, kur susirgimų skaičius per 14 dienų 100 tūkst. gyventojų neviršijo 200 atvejų.

Tačiau dėl plintančių naujų viruso atmainų ir augančio susirgimų skaičiaus nuo kovo 27 iki balandžio 5 dienos dviem savaitėms vėl grįžta griežta kontrolė.

„Labai nieko naujo nėra. Prie prieigų į savivaldybės grįžta tiek mobilūs, tiek stacionarūs kontrolės postai, policija mobilizuojasi. Gali būti, kad asmenys bus tikrinami ir pačioje savivaldybėje, jei kils įtarimų, kad jis atvykęs iš kitur, pažeisdamas nustatytą tvarką“, – kalbėjo policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Renatas Požėla
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Renatas Požėla

Jis pridūrė, kad prioritetas bus skiriamas kurortinėms vietovėms.

„Taip pat būriavimasis viešose vietose. Matome tendencijas, kad asmenys neatsakingai elgiasi besibūriuodami viešose vietose, ypač kalbu apie jaunimą. Į tai tikrai bus atkreiptas dėmesys“, – sakė R.Požėla.

Taip pat jis kreipėsi į visuomenę prašydamas informuoti policiją apie privačius vakarėlius.

„Policija atvažiuos ir išvažiuos tik tada, kai būsime įsitikinę, kad vakarėlis nutrauktas ir, aišku, protokolai visiems vakarėlio dalyviams, – sakė komisaras. – Taip pat dirbsime patys proaktyviai. Važiuodami pro gyvenamąjį namą išgirstame triukšmą, muziką, žmonių susibūrimą, pavyzdžiui, balkone, užeiname, patikriname. O jei yra pažeidimai, imamės priemonių.“

Jis priminė, kad jei kas privalo kur nors važiuoti, tačiau abejoja, ar kelionė teisėta, visais klausimais gali kreiptis telefonu 8 700 60 000.

„Jeigu žmonės vyks ir bus sustabdyti, visi klausimai bus sprendžiami kontrolės postuose“, – aiškino R.Požėla.

„Klausimus stengsimės spręsti geranoriškai, žmonėms paaiškinant, neleidžiant jiems toliau vykti. Jei bus situacijų piktybiškumas, bandymas apgaudinėti, tada teks taikyti administracinių nuobaudų politiką“, – pridūrė jis.

Ribojimai negalios žiedinėms savivaldybėms. Tai reiškia, kad žmonės, gyvenantys besiribojančiose Alytaus miesto ir rajono, Kauno miesto ir rajono, Klaipėdos miesto ir rajono, Panevėžio miesto ir rajono, Šiaulių miesto ir rajono, Vilniaus miesto ir rajono savivaldybėse, galės judėti tarp šių besiribojančių savivaldybių.

Anot jo, ribojimams užtikrinti reiks daug papildomų pajėgų. Šį savaitgalį žadama susitvarkyti tik pasitelkus pareigūnus, tačiau per Velykas bus pasitelkta kariuomenės ir kitų partnerių pagalba.

Keliauti į kitas savivaldybes galima, kai vykstama

  • į savo gyvenamosios vietos savivaldybę;
  • kai vykstama į ne savo gyvenamosios vietos savivaldybėje turimą nekilnojamąjį turtą;
  • į darbą (darbo reikalais), kai darbo vieta yra kitoje savivaldybėje;
  • į aptarnaujančius tarptautinius keleivių maršrutus oro, jūrų uostus, autobusų stotis ar iš jų;
  • į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę dėl artimų giminaičių mirties;
  • dėl sveikatos priežiūros paslaugų;
  • dėl kitų objektyviai pagrįstų neatidėliotinų priežasčių, kai vykti į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę yra neišvengiamai būtina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius