Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 05 07 /20:41

Seimo nario ir dviejų merų rinkimų antrajame ture dalyvavo 26 proc. rinkėjų

Seimo nario ir dviejų rajonų merų rinkimų antrajame ture dalyvavo 26,1 proc. rinkėjų, iš kurių 6,17 proc. balsavo iš anksto. Prieš dvi savaites vykusiame pirmajame rinkimų ture savo valią pareiškė 31,21 proc. rinkėjų (6,56 proc. balsavo iš anksto).
Rinkimai Eišiškėse
Rinkimai / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Aktyviausiai rinkėjai balsavo Šakiuose, kur dėl mero posto varžėsi konservatorius Edgaras Pilypaitis ir centristas Vidas Cikana. Rinkimų aktyvumas, kartu su su išankstinio balsavimo duomenimis, čia siekė 37,09 proc., skelbia Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

Jonavos rajone, kur dėl mero posto kovojo socialdemokratas Eugenijus Sabutis ir liberalas Remigijus Osauskas, balsavo 19,74 proc. rinkėjų.

Seimo nario rinkimuose Anykščių-Panevėžio vienmandatėje apygardoje balsavo 24,3 proc. rinkėjų. Čia antrajame rinkimų ture dalyvavo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Antanas Baura bei Lietuvos centro partijos atstovas Kristupas Krivickas.

Laisva vieta Seime atsirado mandato atsisakius Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovei Gretai Kildišienei. Šakiuose meras renkamas vietoje „valstiečio“ Juozo Bertašiaus – jis atsistatydino, kai teismo buvo pripažintas kaltu dėl prekybos poveikiu, o Jonavoje – vietoje ūkio ministru tapusio socialdemokrato Mindaugo Sinkevičiaus.

Balsavimo apylinkės šiose rinkimų apygardose buvo atidarytos 7 val. ir veikė iki 20 valandos. Vyriausioji rinkimų komisija tikisi, kad balsavimo rezultatai paaiškės apie 22 valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius