Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 25 /13:57

Lietuvoje vyko tradicinė aplinkos tvarkymo akcija „Darom“

Šeštadienį Lietuvoje vyko tradicinė aplinkos tvarkymo akcija „Darom“. Sostinėje aplinką tvarkė prezidentė Dalia Grybauskaitė, premjeras Algirdas Butkevičius, taip pat - Vilniaus meras Remigijus Šimašius.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Šiais metais akcijos „Darom“ iniciatoriai kvietė visuomenę atkreipti dėmesį į vandens telkinius ir skatina jų valymą. Akciją organizuojančios viešosios įstaigos „Mes Darom“ direktorė Roberta Ažukaitė sakė, kad vandens telkinius valys narai, baidarėmis plaukiantys ar pakrantes tvarkantys žmonės.

Kaip ir anksčiau, buvo tvarkomi miškai, pakelės, bendrai naudojamos erdvės, parkai.

Prie akcijos prisijungė ir valstybės vadovai.

Akcijos organizatoriai skaičiuoja, kad „Darom 2015“ turėtų dalyvauti ne mažiau kaip 200 tūkst. dalyvių.

D.Grybauskaitė: aplinkos tvarkymas moko keisti požiūrį

Lietuvos prezidentė sako, kad aplinkos tvarkymas moko žmones keisti požiūrį į gamtą, gražinti Lietuvą, skatina bendrauti.

Lietuvos prezidentė sako, kad aplinkos tvarkymas moko žmones keisti požiūrį į gamtą, gražinti Lietuvą, skatina bendrauti. Dalia Grybauskaitė kviečia žmones dalyvauti tradicinėje aplinkos tvarkymo akcijoje „Darom“.

„Labai džiaugiuosi, kad visa Europa dabar tvarkosi, ir tikrai mes ne tik sutvarkome aplinką, bet kartu su vaikais mėginame pakeisti požiūrį į gamtą, į savo aplinką, o tai yra labai svarbu, nes jeigu tvarkingai išmoksti gyventi ir neteršti aplink, tai ne tik gamtą, bet ir gyvenimo neterši. Taip aš įsivaizduoju kad turėtų būti, ir todėl labai kviečiu visus dalyvauti, ypač su šeimomis ir su bendruomenėmis - tai yra ir bendravimo kultūros skatinimas, ir galų gale mūsų Lietuvos gražinimas“, - žurnalistams šeštadienį sakė D.Grybauskaitė.

Gerovės parką Naujojoje Vilnioje tvarkanti prezidentė sako, kad aštuntus metus vykstanti akcija jau tapo tarptautinė.

„Tai tik pradžia, čia žmonės visai neblogai tvarkosi, gražus parkas, bet šiek tiek užleistas, ir labai gaila, nes namai visai šalia, matosi, gal žmonės ir nelabai džiaugiasi aplinka kurią turi“, - kalbėjo šalies vadovė.

Akcija „Darom“ yra puiki proga asmeniškai prisidėti prie aplinkosaugos principų įgyvendinimo, pakviesti prisijungti šeimas, draugus ar kolegas, – sakė A.Butkevičius.

„Darom“ globėjas premjeras A.Butkevičius šeštadienį su Vyriausybės kanceliarijos darbuotojais tvarkė aplinką Neries pakrantėje Vilniaus Žvėryno mikrorajone.

„Tvarkome gražų gamtos kampelį Žvėryne, Neries pakrantėje, kur, kaip skelbė žiniasklaida, deja, išties nelengva rasti vietą be šiukšlių. Žmonių pamėgta vieta traukia, bet primėtytų stiklo šukių, popieriaus, plastiko ar skardinių pakuočių atliekos rėžia akį. Akcija „Darom“ yra puiki proga asmeniškai prisidėti prie aplinkosaugos principų įgyvendinimo, pakviesti prisijungti šeimas, draugus ar kolegas“, – pranešime spaudai sakė premjeras.

„Akcija „Darom“ – puiki bendruomenės iniciatyva. Apsikuopti savame kieme ir šiaip visada naudinga, tad ypač džiaugiuosi, kad vilniečiai ir be atskiro paraginimo kasmet dalyvauja šioje akcijoje“, – sakė Vilniaus meras R.Šimašius.

VIDEO: Švaros ir tvarkos akcija "Darom"

Dalyvavo apie 200 tūkst. žmonių

Šiais metais „Darom“ iniciatoriai kviečia visuomenę atkreipti dėmesį į vandens telkinius ir skatina jų valymą. Kaip ir anksčiau, bus tvarkomi miškai, pakelės, bendrai naudojamos erdvės, parkai.

Akcijos organizatoriai skaičiuoja, kad akcijoje turėtų dalyvauti ne mažiau kaip 200 tūkst. žmonių.

Aplinkos tvarkymo akcija „Darom“ Lietuvoje kasmet organizuojama nuo 2008 metų. Pasaulinis judėjimas „Let‘s do it world“, kurio nariais drauge su kitų 111 valstybių atstovais yra ir akcijos „Darom“ organizatoriai Lietuvoje, yra pripažintas Jungtinių Tautų Organizacijos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius