Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 01 23

Lietuvos apeliacinis teismas: N.Venckienės bylą nagrinės Panevėžio apygardos teismas

Lietuvos apeliacinis teismas, gavęs Kauno apygardos teismo prašymą Neringos Venckienės bylą perduoti nagrinėti kitam apygardos teismui, prašymą tenkino ir bylą nagrinėti perdavė Panevėžio apygardos teismui.
Neringa Venckienė paleista į laisvę
Neringa Venckienė paleista į laisvę / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Toks sprendimas priimtas siekiant pašalinti bet kokias galimas abejones dėl bylą nagrinėjančių teisėjų nešališkumo.

„Neringa Venckienė beveik penkerius metus yra dirbusi Kauno apygardos teismo teisėja, todėl su šio teismo teisėjais, kurie turėtų dalyvauti nagrinėjant jos baudžiamąją bylą, buvo susijusi ne tik darbo, bet galimai ir bičiuliškais santykiais. Tai yra pakankamas pagrindas perduoti baudžiamąją bylą nagrinėti kitam apygardos teismui“, – rašoma Lietuvos apeliacinio teismo nutartyje.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos baudžiamojo proceso kodeksu, byla gali būti perduota nagrinėti kitam teismui siekiant užtikrinti svarbius valstybės saugumo, viešosios tvarkos ar teisingumo interesus, pažymima Apeliacinio teismo pranešime.

2020 m. sausio 13 d. Kauno apygardos teisme buvo gauta baudžiamoji byla, kurioje N.Venckienė kaltinama dėl trukdymo vykdyti teismo sprendimą, pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo, teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymo (BK 231 str. 1 d., 286 str., 140 str. 1 d., 245 str.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius