-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 30

Lietuvos archyvams turėtų vadovauti finansų teisininkė K.Ramonienė

Lietuvos vyriausiojo archyvaro tarnybos vadove planuojama skirti finansų teisininkę Kristiną Ramonienę. Kaip pirmadienį informavo Vyriausybės kanceliarija, finansų teisės magistro laipsnį Mykolo Romerio universitete įgijusi K.Ramonienė yra dirbusi teisininke Gyventojų registro tarnyboje, skyriaus vedėja Valstybinėje atominės energetikos tarnyboje (VATESI), pastaruoju metu ji dirbo Korporatyvinės teisės padalinio vadove finansinių paslaugų įmonėje „Citco“.
Lietuvos centrinio valstybės archyvo pastatas
Asociatyvi nuotrauka: Lietuvos centrinis valstybės archyvas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Socialinio tinklo „Linkedin“ paskyroje K.Ramonienė skelbia „Citco“ dirbusi iki 2017-ųjų spalio, pastaruoju metu ji nurodo teikianti privačias teisines konsultacijas.

Ji taip pat yra oficialiai registruota lobistė.

Vyriausybės nutarimo projekte numatyta, kad ji pareigas turėtų pradėti eiti spalio 7 dieną. Ministrų kabinetas šią premjero Sauliaus Skvernelio siūlomą kandidatūrą planuoja tvirtinti trečiadienį.

Valstybės tarnybos departamento atrankoje dar dalyvavo buvęs vyriausiasis archyvaras Ramojus Kraujelis.

Tačiau premjeras Saulius Skvernelis pasirinko į pareigas skirti K.Ramonienę, BNS sakė Vyriausybės vicekancleris Deividas Matulionis.

„Du pirmieji, kurie surinko daugiausia balų, buvo pateikti pasirinkti premjerui: buvęs vadovas Ramojus Kraujelis ir ši kandidatė. Premjeras nusprendė pasirinkti moterį. Dėl ko, aš nežinau, manau, kad galbūt dėl to, kad moterų trūksta aukščiausiose pozicijose valstybėje“, – teigė D.Matulionis.

Istorikas, opozicinių konservatorių atstovas Seime Arvydas Anušauskas abejoja, ar Lietuvos archyvams turėtų vadovauti specialaus išsilavinimo ir patirties neturintis žmogus. Anot jo, šiose pareigose būtinas savo srities žinovas, o ne „bet kuris teisininkas“.

„Yra valstybės tarnyboje pozicijų, kur reikalingas tų dalykų, kuriuos administruosi, išmanymas. Tai yra mokslo rūšis, ir manau, kad vyriausiojo archyvaro statusas įpareigoja nustatyti būtent tokias konkurso sąlygas ir surasti tą žmogų, kuris išmanytų šią sritį“, – BNS teigė konservatorius.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Arvydas Anušauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Arvydas Anušauskas

Vyriausiojo archyvaro kadencija trunka penkerius metus.

R.Kraujelio kadencija baigėsi pernai gruodį.

Iki šiol laikinai įstaigai vadovauja Dokumentų ir archyvų valdymo ir naudojimo skyriaus vedėja Daiva Lukšaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius