Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 03 /11:51

Lietuvos autobusas Lenkijoje apvirto per kelionę iš Ukrainos, dauguma nukentėjusiųjų – jau Lietuvoje

Nelaimingai pasibaigusią naujametę slidinėjimo kelionę organizavusi agentūra deda pastangas suteikti pagalbą visiems nukentėjusiesiems per autobuso avariją Lenkijoje. Organizatorių žiniomis, užsienio šalies ligoninėje yra gydomas vienas sužeistasis, o visi kiti iš keturių dešimčių slidinėtojų jau pasiekė Lietuvą arba yra pakeliui namo. Tuo metu Lietuvos užsienio reikalų ministerija pirmadienį teikia kiek kitokią informaciją: jog po avarijos Lenkijoje ligoninėje liko keturi lietuviai.
Lenkijoje avariją patyręs autobusas iš Lietuvos
Lenkijoje avariją patyręs autobusas iš Lietuvos / Lenkijos policijos nuotr.

Kaip skelbta savaitgalį, sekmadienį netoli Liublino (Lenkija) nuo kelio nuvažiavo ir pakelės griovyje vertėsi turistų iš Lietuvos pilnas autobusas.

Po autobuso avarijos Lenkijoje ligoninėje liko keturi lietuviai, dauguma juo vykusių žmonių jau sugrįžo į Lietuvą, BNS informavo Užsienio reikalų ministerija.

„Lenkijos pareigūnai mūsų ambasadą informavo, kad naktį ligoninėje praleido keturi asmenys – vienas suaugęs, du vaikai bei vienas vaikus globojantis asmuo“, – pirmadienį sakė užsienio reikalų ministro atstovė Vytautė Šmaižytė-Kuliešienė. Pasak jos, didžioji dalis keleivių dar sekmadienį grįžo į Lietuvą.

„Lenkijoje liko nakvoti tik keli žmonės, nepanorę tą pačią dieną tęsti kelionę“, – teigė ministro atstovė.

Informacijos apie nukentėjusių asmenų būklę ministerija neteikia.

Pasak kelionių agentūros „Kauno Grūda“ Vilniaus filialo direktoriaus pavaduotojos Ievos Bogvilės, nelaimė nutiko naujametinės kelionės pabaigoje, keliautojų grupei vykstant namo iš slidinėjimo kurorto Bukovelio (Ukraina).

Kas jautėsi saugiau, jau grįžo į Lietuvą, o kas norėjo atsipūsti po streso, nakvojo Lenkijoje.

Lenkijoje jokių maršruto punktų keliautojai neturėjo, grupė per šalį važiavo tranzitu ir tos pačios dienos vakarą jau planavo pasiekti Lietuvą. „Dedame tikrai visas pastangas, kad padėtume keliautojams. O apie pačią avariją daug informacijos pasakyti tikrai negaliu, nes vyksta policijos tyrimas, jo detalės negali būti viešinamos“, – kalbėjo 15min pašnekovė.

I.Bogvilės turimais duomenimis, į ligoninę dėl patirtų traumų sekmadienį pateko 11 nukentėjusiųjų. „Šiuo metu ligoninėje yra likęs vienas nukentėjęs žmogus“, – pirmadienį priešpiet 15min sakė „Grūdos“ atstovė.

Jos teigimu, iškart po avarijos keleiviai, kuriems medikų pagalbos neprireikė, buvo nuvežti į saugią vietą, kur galėjo šiltai pabūti ir atsigauti nuo streso: „Buvo suteikti ir šilti gėrimai, ir maistas.“

Po to keliautojai dėl savo planų apsisprendė skirtingai. Pasak pašnekovės, apie 15 asmenų nutarė Lenkijoje nakvoti, o visi kiti, kurie jautėsi galintys tęsti kelionę, netrukus sulaukė specialiai jiems nusiųsto pakaitinio autobuso ir šiuo metu jau yra pasiekę namus. „Tiems, kas buvo pasilikę nakvoti Lenkijoje, šiuo metu jau irgi yra išsiųstas autobusas, kad ir jie parvyktų namo“, – papasakojo I.Bogvilė. Ji pabrėžė, kad aktyviai kontaktuojama ir su asmeniu, kuris likęs ligoninėje, ir su pastarojo artimaisiais.

Lenkijos policijos duomenimis, į avariją patekusiu autobusu iš viso važiavo apie 40 žmonių, suaugusiųjų ir nepilnamečių.

Pirmadienį su 15min susisiekė iš vienas portalo skaitytojų, keliavusių šiuo autobusu.

Atvyko tikrai, matėsi, rimtesni vairuotojai – žvalūs, pailsėję, labai jiems ačiū už saugią kelionę!

„Į Lietuvą grįžome dabar ir mažiau kaip pusė keleivių, kiti palikti ligoninėje, nes neišleido arba liko viešbutyje, bijodami naktį dar kartą patirti kažką panašaus“, – tvirtino skaitytojas.

Vyro žiniomis, tie kas liko Lenkijoje – išvyks tik į antrą dienos pusę geriausiu metu, ir grįš vėlai naktį iš pirmadienio į antradienį.

„Nelaimė įvyko apie 13:00 val., o autobusas atvyko tik vėlai vakare, vis buvo mums sakoma kad čia pat autobusas nuo pat 16:00 val., o jis atvyko tik po 20 val.

Išvažiavome link Lietuvos 00:00 val.

Atvyko tikrai, matėsi, rimtesni vairuotojai – žvalūs, pailsėję, labai jiems ačiū už saugią kelionę!“, – pranešimą redakcijai baigė kelionės dalyvis.

Įvykio liudininko nuotr./Lenkijoje avariją patyręs autobusas iš Lietuvos
Įvykio liudininko nuotr./Lenkijoje avariją patyręs autobusas iš Lietuvos

Pirmadienio pavakarę naujausią apibendrintą informaciją 15min pateikė ir Lietuvos ambasada Lenkijoje.

2022 m. sausio 2 d. apie 12.50 val. Łopiennik Podleśny kaime / Łopiennik Górny komunoje / valstybiniame kelyje Nr. K-17 įvyko eismo įvykis. Nuo kelio nuvažiavo ir apvirto Lietuvoje registruotas autobusas važiavęs iš Zamoscio į Liubliną, kuriuo keliavo 46 Lietuvos piliečiai (iš jų 2 vairuotojai).

Naktį ligoninėje praleido 4 asmenys: vienas sraigtasparniu nugabentas lietuvis ir 2 vaikai su juos globojančiu asmeniu.

Apie įvykį ambasada sužinojo 14 val. iš RMF radijo pranešimo ir susisiekė su Liublino vaivadijos ir miesto policija. 16.20 val. iš policijos Krasnystaw vietovėje gautame pranešime informuojama, kad incidento metu buvo sužeista 11 žmonių, kuriuos gelbėtojai išvežė į ligonines Liubline ir Zamość. Į ligoninę taip pat vyko du globėjai, nes tarp nukentėjusių buvo 5 nepilnamečiai asmenys (nuo 12 iki 17 metų). Likę žmonės gavo vietos savivaldybės pagalbą ir buvo apgyvendinti Savanorių ugniagesių skyriaus pastate Olszankoje.

Sausio 3 d. duomenimis gautais iš Lenkijos policijos, naktį ligoninėje praleido 4 asmenys: vienas sraigtasparniu nugabentas lietuvis ir 2 vaikai su juos globojančiu asmeniu. Vakar į Lietuvą grįžo daugelis keleivių, keli liko nakvoti viešbutyje, nes pasijuto negalintys tą pačią dieną tęsti kelionę.

Šiuo metu visi išskyrus vieną nukentėjusįjį yra išrašyti. Nukentėjusysis patyrė lūžius ir dėl to yra toliau hospitalizuojamas ligoninėje Liubline. Nukentėjusysis yra sąmoningas ir palaiko ryšį su šeima.

Dėl eismo įvykio Lenkijos teisėsaugos pareigūnai vykdo tyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius