Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 14

Lietuvos diplomatai susirūpinę dėl Belgijos partijos raginimo pranešinėti apie nelegalių imigrantų nusikaltimus

Lietuvos Užsienio reikalų ministerija teigia esanti susirūpinusi dėl Belgijos kraštutinių dešiniųjų partijos įkurtos interneto svetainės, kurioje kviečiama pranešinėti apie nelegalių imigrantų daromus nusikaltimus šioje šalyje.
Imigrantai Lampėdūzos salos krantinėje
Imigrantai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Partija „Vlaams Belang“ („Flamandų interesas“) sukūrė interneto svetainę, kurioje kviečiama skelbti apie įtariamą imigrantų nusikalstamą veiklą, pavyzdžiui, neoficialų darbą arba piktnaudžiavimą socialinės apsaugos sistemos teikiama parama.

„Užsienio reikalų ministerijai kelia susirūpinimą Flandrijos regiono kraštutinių dešiniųjų partijos „Vlaams Belang“ ir jos lyderio Filipo Dewinterio siekiai steigti interneto svetainę, nukreiptą prieš atvykėlius iš kitų šalių“, – rašoma BNS atsiųstame ministerijos komentare.

URM pažymėjo, jog Lietuvos ambasada Belgijoje įdėmiai stebi įvykius šioje valstybėje.

„Tikimės, kad Belgijos kompetentingos žinybos visapusiškai įvertins „Vlaams Belang“ ir jos lyderio veiksmus bei priims reikiamus sprendimus“, – teigiama diplomatų atsakyme.

Naujienų agentūra AFP pranešė, kad F.Dewinterio teigimu, toks tinklalapis yra būtinas dėl Belgijos miestuose įsikūrusių „dešimčių tūkstančių nelegalių imigrantų“ ir jų keliamų problemų.

Prieš rasizmą kovojančios Europos nevyriausybinės organizacijos pasmerkė tokią belgų kraštutinių dešinių politikų iniciatyvą.

Belgijos vidaus reikalų ministerijos atstovė savaitės pradžioje konstatavo, jog tokia svetainė yra neteisėta ir pranešė, kad klausimas perduotas spręsti Teisingumo ministerijai.

Vasario mėnesį plataus diplomatinio pasmerkimo susilaikė Nyderlandų kraštutinių dešiniųjų partijos sukurta interneto svetainė, kurioje buvo siūloma teikti skundus dėl imigrantų iš Rytų Europos.

Lietuvos ir dar devynių šalių ambasadoriai dėl to buvo parengę protesto laišką Nyderlandų parlamentui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius