-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 28

Lietuvos ginklų kontrolės inspektoriai lankosi Baltarusijoje

Lietuvos ginklų kontrolės inspektoriai trečiadienį atliks Baltarusijos karinio dalinio vertinamąjį vizitą – inspektoriai lankysis Baltarusijos kariuomenės 51-ojoje artilerijos brigadoje Osipovičiuose.
Baltarusijos vėliava
Baltarusijos vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip pranešė Krašto apsaugos ministreija, inspektoriai turės galimybę gauti informaciją apie dalinio struktūrą, jame tarnaujančio personalo skaičių, turimų pagrindinių ginkluotės ir technikos sistemų tipus ir skaičių, taip pat bus galima apžiūrėti jų pavyzdžius.

Lietuvos inspektoriai lankysis Baltarusijos brigados padaliniuose ir susipažins su dalinių kasdiene veikla.

Į Baltarusiją Lietuvos ginkluotės inspektoriai vyksta pagal Lietuvos ir Baltarusijos dvišalį susitarimą dėl papildomų pasitikėjimą ir saugumą stiprinančių priemonių.

Šis susitarimas numato, jog abi šalys kasmet keisis papildoma karine informacija nustatytu formatu ir turės galimybę pasirinktinai atlikti vieno kaimyninės šalies karinio dalinio vertinamąjį vizitą.

Baltarusijos ginklų kontrolės inspektoriai šiemet jau lankėsi Lietuvoje – spalį atliko vertinamąjį vizitą Motorizuotojoje pėstininkų brigadoje „Žemaitija“, o per birželį vykusius mokymus „Perkūno griausmas 2018“ kartu su svečiu iš Rusijos atliko pasirinkto rajono inspekciją pagal Vienos dokumentą.

Lietuvos ginkluotės kontrolės inspektoriai šiais metais inspekcijas vykdė Rusijos, Baltarusijos ir Serbijos kariniuose daliniuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius