-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 15

Lietuvos ir Lenkijos diplomatai aptarė lenkų tautinės mažumos padėtį

Lietuvos ir Lenkijos politinėse konsultacijose buvo aptarta lenkų tautinės mažumos padėtis, taip pat derintos pozicijos Europos Sąjungos ir NATO klausimais.
Lenkijos vėliava
Lenkijos vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dvišalio bendradarbiavimo bei tarptautinės darbotvarkės klausimus ketvirtadienį susitikę Vilniuje svarstė abiejų šalių užsienio reikalų ministerijų politikos direktoriai Rolandas Kačinskas ir Witoldas Sobkowas.

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija, Lietuvos diplomatas padėkojo kaimyninės šalies kolegai už aktyvų šalių bendradarbiavimą gynybos srityje, pabrėžė poreikį stiprinti tarpinstitucinius ryšius siekiant spręsti dvišalių santykių iššūkius.

Konsultacijų metu buvo aptarti klausimai, susiję su lenkų tautinės bendrijos padėtimi Lietuvoje, ypač švietimo srityje. R.Kačinskas pažymėjo, kad Lietuva yra pasirengusi atviram dialogui visais abiem pusėms aktualiais dvišalės darbotvarkės klausimais.

Diskusijos metu atkreiptas Lenkijos dėmesys į Lietuvai nerimą keliančią statomos Astravo atominės elektrinės Baltarusijoje saugos problemą. Abiejų šalių atstovai taip pat aptarė situaciją Sirijoje ir Turkijoje bei Jungtinės Karalystės išstojimo iš ES proceso keliamus iššūkius.

Derinant pozicijas ES Rytų kaimynystės politikos klausimais, Lietuvos atstovas akcentavo nenutrūkstamą paramą visoms Rytų partnerėms. „Rytų partnerystė turi išlikti ES darbotvarkėje. Nuolatinis dėmesys partnerėms yra būtinas siekiant šių šalių pažangos“, – sakė R.Kačinskas.

Didelis dėmesys diskusijos metu buvo skirtas NATO ir ES saugumo politikos klausimams besikeičiančios Europos saugumo architektūros fone. „Bendros pastangos turi būti sutelktos siekiant atremti naujus saugumo iššūkius. Tai – visų valstybių narių atsakomybė, ir tik būdami vieningi galėsime tai padaryti“, – pabrėžė R.Kačinskas.

Lietuvos ir Lenkijos bendravimą pastaraisiais metais temdo nesutarimai dėl skirtingai vertinamos tautinių mažumų padėties, tačiau naujoji valdžia deklaruoja siekį perkrauti santykius su Lenkija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius