-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 09

Lietuvos jūrininkai kaltinami laivo užgrobimu Italijoje

Italijoje dėl nemokamų atlyginimų kovojančius jūrininkus laivo savininkai apkaltino savivaldžiavimu – esą jie neteisėtai užvaldė ekspedijavimo bendrovei „Baltijos grupė“ priklausantį laivą ir krovinį, kurių bendra vertė maždaug 40 mln. litų. Skola jūrininkams siekia 140 tūkst. litų, pranešė LNK televizijos žinios.
Jūrininkų kepurės
Jūrininkų kepurės / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

„Šiuo metu vyksta pareiškimo tikslinimo procedūra, ikiteisminis tyrimas dar nėra pradėtas. Na, ir po to, kai bus patikslintos visos aplinkybės, spręsim dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo“, – LNK televizijos žinioms sakė Klaipėdos apygardos prokuratūros vadovas Giedrius Danėlius.

Savininko įtarimu laivo „Global 1“ jūrininkai sulaukė po to, kai Italijos Barletos uoste prieš pusantros savaitės sustabdė krovos darbus, kol bus atsiskaityta su jūrininkais. Įgula teigia, kad apie laivo savininkų pareiškimą prokuratūrai žino ir tikina, kad su savininkais sutarė, jog šie dalį atlyginimų sumokės dabar, o likusią sumą – krante.

„Jie sakė, kad mes sutikome su sąlygomis, kurias jie pasiūlė ir sakė, kad atsiims pareiškimą“, – teigė kapitono padėjėjas Dmitrijus Duchinas.

„Tokios galimybės baudžiamasis procesas nenumato, bet, kita vertus, prokuroras ir priimantis sprendimą pareigūnas yra laisvas vertinti aplinkybes, jeigu jos pasikeičia, Tai šiuo atveju, jeigu jos pasikeičia ir įvyko derybos dėl apmokėjimo, tai gal rodo tas aplinkybes visai kitoje šviesoje, kad tos aplinkybės nepasitvirtino, kad nebuvo jokios tyčios pasisavinti laivą“, – sakė G.Danėlius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius