-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 29

Lietuvos kariai dalyvauja tarptautinėse pratybose Vokietijoje ir Lietuvoje

Lietuvos kariai dalyvauja tarptautinėse pratybose, vykstančiose Vokietijoje ir Lietuvoje, ketvirtadienį paskelbė Krašto apsaugos ministerija. Mokymuose „Combined Resolve XI“ („Jungtinis ryžtas“) atlikti bendras gynybos operacijas iš viso treniruojasi daugiau nei 5,5 tūkst. karių iš 16 skirtingų NATO ir partnerių valstybių.
Lietuvos kariai
Lietuvos kariai / Ievos Budzeikaitės nuotr.

Dalis pratybų vyksta Lietuvoje – Generolo Adolfo Ramanausko kovinio rengimo centre Nemenčinėje, kur treniruojasi Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ štabas.

Tuo metu per 300 Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono karių dalyvauja pagrindiniuose mokymuose Vokietijoje.

Algirdo bataliono kariai į pratybas išvyko su savo ginkluote bei technika, o mokymuose su Ukrainos ir Gruzijos karių kuopomis treniruojasi atlikti gynybos operacijas kaip vienas mechanizuotasis batalionas JAV pėstininkų brigados sudėtyje.

Iš viso mokymams yra suformuota viena tarptautinė divizija ir keturios jai pavaldžios brigados. Dvi brigados iš Lietuvos ir Jungtinės Karalystės pasitelkdamos taktinius treniruoklius mokymuose dalyvauja būdamos savo šalyse, o JAV karių pagrindu suformuota pėstininkų ir artimosios oro atakos brigados dalyvauja lauko taktinėse pratybose su padaliniais ir technika Vokietijoje.

Kartu su Algirdo bataliono kariais į pratybas Vokietijoje išvyko ir Sausumos pajėgų štabo, Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ štabo ir pavaldžių vienetų kariai, atliekantys įvairias pareigas divizijos ir brigados lygmens štabuose.

Pasitelkę kompiuterinę taktinių situacijų simuliacijos sistemą (angl. JCATS) brigados „Žemaitija“ kariai atlieka operacijas būdami Lietuvoje su sąjungininkais, išsidėsčiusiais skirtingose Vokietijos vietose.

„Vykdant tarptautines operacijas, brigados koviniai vienetai įgauna neįkainojamos karinės patirties tiek mūšio lauke, tiek ir kontroliuojant operacijas virtualiomis priemonėmis. Tai puiki galimybė pasidalinti sukaupta karine patirtimi, pasisemti naujų žinių planuojant ir vykdant karines užduotis. Tai padeda visada išlikti pasirengus reaguoti į galimas saugumo grėsmes“, – pranešime cituojamas Sausumos pajėgų vadas Valdemaras Rupšys.

Tarptautinės pratybos „Combine Resolve XI“ vyksta lapkričio 26 – gruodžio 14 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius